fbpx

Marriott пускат в неплатен отпуск хиляди служители

Докато пандемията на коронавирус COVID-19 се разпространява, туристическата индустрия продължава да страда. Според доклад в Wall Street Journal, Marriott International обмислят да пуснат в неплатен отпуск “десетки хиляди служители”, от генерални мениджъри до почистващ персонал. Говорител на Marriott каза, че компанията е започнала да затваря някои хотели,които управляват, през миналата седмица, изпращайки работниците у дома. (Други компании, включително MGM и Disney, правят същото.) Докато хотелите са затворени, служителите няма да получават заплати, но ще продължат да получават здравни осигуровки – плащани от собственика на хотела, заяви говорителят.

Само в САЩ около 130 000 служители работят в повече от 5300 места за настаняване, в най-голямата хотелска верига в света

Говорител на Marriott потвърди пред Hotel Management, че доклада на Wall Street Journal е точен, и направи следното изказване: “Тъй като ограниченията за пътуване и усилията за намаляване на социалните контакти по света стават все по-широко разпространени, ние изпитваме значителни спадове на търсенето на хотели. Съответно коригираме глобални операции, което означава или намаляване на часовете, или временен отпуск за много от нашите сътрудници. Нашите служители ще запазят своите ползи в здравеопазването през този тежък период, платени от компанията. Работим бързо, за да смекчим въздействието върху нашия бизнес, като същевременно се фокусираме върху подпомагане на нашите работници, на нашите гости и на собствениците ни. Въпреки, че в момента е трудно да се предвиди крайното въздействие предвид бързопроменящата се ситуация, ние оставаме уверени в дългосрочните си перспективи.”

Източник: Wall Street Journal, Hotel Management

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]