fbpx

Marriott признаха за изтичане на данни на 5,2 млн. госта

Marriott International уведоми за 5,2 милиона госта, чиято информация е компрометирана чрез приложение, използвано за предоставяне на услуги в хотелите. “От средата на януари тази година до края на февруари се получи достъп до “неочаквано количество информация за гостите” чрез профилите на двама служители”, съобщи Marriott.

В края на февруари хотелската компания е деактивирала идентификационните данни за вписване на двете лица при откриване на инцидента. Данни за контакт, като адреси и телефонни номера, информация за акаунта им за лоялност, лични данни, като дати на раждане, предпочитания за стая, са видовете информация, до които се е стигнало при нарушението.

Докато Marriott все още разследва въпроса, компанията не вярва,че паролите на Marriott Bonvoy(програмата им за лоялни клиенти, която се ползва с невероятна популярност), информацията за кредитни карти, паспортни данни или номера на шофьорските книжки, да били изложени на този достъп.

Като част от разследването Marriott прилага по-строги практики за наблюдение, уведомени са съдебните органи и полицията. Компанията също така създаде портал за гостите, за да получат повече информация за нарушаването на данните и стъпките, които могат да предприемат, за да защитят своята информация в бъдеще.

Говорител на Marriott отказа да посочи приложението, което се използва и каза пред Skift, че хотелският гигант не обсъжда основните технологии, използвани в компанията. Той също отказа да уточни работния статус на двете лица, чиято информация за вход е била използвана при нарушаване на данните, но отново потвърди, че разследването продължава.

Този последен случай на компрометирана информация за гости идва след нарушаването на данните на Marriott за 2018 г., един от най-големите провали на сигурността на данните за всички времена. Предишният случай включваше 500 милиона гости, отсядали в места за настаняване с марка Starwood Hotels & Resorts между 2014 г. и средата на септември 2018 г. Marriott закупи Starwood през 2016 г. за 13 милиарда долара.

Източник: Marriott International

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]