fbpx

Marriott освобождава 17% от служителите в централата си

Най-голямата хотелска компания в света планира значително да оптимизира броя на служителите си следващия месец, в седалището си в Мериленд, САЩ.

Marriott планира да уволни 673 служители на 23 октомври, според известие, подадено по-рано този месец в Министерството на труда в Мериленд. Съкращенията ще засягнат приблизително 17 процента от служителите в централата на Bethesda, Мериленд, където за Marriott работят около 4000 души. Marriott потвърдиха предстоящите съкращения в понеделник сутринта пред Skift, но отказаха да уточнят кои отдели ще бъдат засегнати от решението.

През март Marriott пусна в неплатен отпуск десетки хиляди служители в резултат на катастрофалното въздействие на пандемията на коронавирус върху търсенето на пътувания. Главният изпълнителен директор на компанията Арне Соренсън многократно описва световната здравна криза като по-силна от терористичните атаки на 11 септември и финансовата криза от 2008 г. взети заедно.

Но Соренсън също твърди, че не смята, че въздействието на кризата ще остави трайна вреда на хотелиерството или груповите бизнес пътувания, на които разчита.

Съкращаването на работни места на Marriott е последното от вълната на съкращения, тъй като хотелиерската индустрия се установява в това, което мнозина очакват да бъдат години на несигурност при пътуване. Hyatt съкрати 1300 служители през май. Hilton елиминира 2100 корпоративни служители или около 22 процента от корпоративната си работна сила през юни.

Корпоративното “затягане на колана” на Accor включва съкращаване на 1000 служители и потенциална продажба на централата в Париж. Докато Соренсън посочи, че приходите от портфолиото на Marriott в Китай могат да се върнат до нивата на предпандемична производителност още през следващата година, не се очаква американските хотели да се възстановят напълно до нивата на приходите през 2019 г. до 2024 г., според анализаторите на хотелски данни STR.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]