fbpx

Marriott обявиха отчетите за второто тримесечие на 2020, 34% заетост в световен мащаб

Marriott International отчете през второто тримесечие за нетна загуба от 234 милиона долара, в сравнение с нетен доход от 232 милиона долара за същия период преди година.

През второто тримесечие коригираната нетна загуба възлиза на 210 милиона долара, в сравнение с второто тримесечие на 2019 г., когато коригираният нетен доход е бил 525 милиона долара. Приходите от налична стая (RevPAR) на най-голямата хотелска верига в света намалява с 84,4% по целия свят през периода или 83,6% в Северна Америка и 86,7% извън Северна Америка.

Арне Соренсън, президент и главен изпълнителен директор на Marriott International, каза: „Все още бизнесът ни продължава да бъде силно повлиян от Covid-19, но започнахме да виждаме и постоянни признаци на връщане на търсенето. RevPAR в световен мащаб постоянно се покачва от най-ниската си точка от 90% спад за месец април, до спад от 70% за месец юли.”

“Коефициентът на заетост в световен мащаб, който достигна дъното от 11% за седмицата, приключила на 11 април, се подобрява всяка седмица, достигайки близо 34% за седмицата, приключила на 1 август. В момента 91% от нашите хотели в света са отворени в сравнение със 74% през април, а 96% са отворени днес в Северна Америка.”

Миналата седмица конкурентната верига хотели Accor също призна за сериозни загуби, но аргументирайки се, че най-лошото може да е минало.

От Marriott казаха, че към края на второто тримесечие нетната ликвидност на компанията възлиза на приблизително 4,4 милиарда долара, от които 2,3 милиарда долара в брой и парични еквиваленти.

„Китай продължава да води във възстановяването“, продължава Соренсън. „От началото на май всички наши хотели в региона са отворени и сега нивата на заетост достигат 60%, в сравнение със 70% за същия период миналата година. Подобрението, което видяхме в Китай, показва устойчивостта на търсенето на пътуване, след като има мнение, че вирусът е под контрол и ограниченията за пътуване са облекчени.”

„Другите ни региони по света също преживяват стабилни подобрения в търсенето и RevPAR през последните няколко месеца, въпреки че темпът варира и е по-бавен в региони, които зависят повече от международните пътници.“

Източник: www.breakingtravelnews.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]