fbpx

Marriott International загуби 122 хотела от портфолиото си

Компанията Service Properties Trust (SVC) обявиха, че са прекратили споразуменията за управление на 122 хотела с Marriott Internationa. Както беше обявено по-рано, SVC изпрати писмо с молба за авансово плащане от 11 милиона долара за покриване на кумулативния недостиг между плащанията, получени от SVC до момента. Marriott имаха време до 5 октомври да преведат сумата, за да се избегне прекратяване на договора.

SVC обаче не са получили никакво плащане от най-голямата хотелска верига в света и въз основа на разговори с шефове на Marriott, Service Properties Trust, собственици на 122 хотела не очакват баланса да бъде платен в скоро време. Съответно, на 6 октомври 2020 г. SVC са изпратили на писмо, с което упражняват правото си на прекратяване на споразумението за управление на хотелите под бранда Marriott. Датата на влизане в сила е 31 януари 2021 г. и в момента SVC планира да прехвърли брандирането и управлението на 98 от хотелите на Sonesta. Останалите 24 хотела ще бъдат обявени за продажба.

При прехвърляне в Sonesta, SVC очаква, че 98-те хотели с марка Marriott, които не се продават, ще бъдат експлоатирани под марките Royal Sonesta, Sonesta, Sonesta Select и Sonesta ES Suites. В момента в света има 80 хотела с марка Sonesta, SVC притежава приблизително 34% от американската хотелска верига.

Джон Мъри, президент и главен изпълнителен директор на SVC, направи следното изявление: „SVC и Marriott имат дългогодишни отношения, започнали през 1994 г., но поради текущото неплащане от нашите партньори и нашето разбиране, че Marriott не възнамерява да плаща на SVC никакви суми в бъдеще, прекратихме споразуменията си и планираме да ребрандираме тези хотели със Sonesta. Вярваме, че ребрандирането на тези хотели със Sonesta ще бъде от полза за SVC и ще създаде по-голяма гъвкавост при управлението.“

„Обслужването, качеството и безопасността са от първостепенно значение за гостите на хотелите по това време и повечето от управляваните хотели на Sonesta са признати в топ 10% от хотелите в TripAdvisor по целия свят, демонстрирайки, че Sonesta е установила висок стандарт на обслужване“

Въпреки че SVC има право да прехвърли хотелите още 60 дни от неплащане от страна на Marriott, компанията избра да прекрати споразумението в сила на 31 януари 2021 г. или почти 120 дни по-късно, за да се гарантира, че има достатъчно време да прехвърли местата за настаняване към Sonesta.

Източник: hotelnewsresource

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.