fbpx

Marriott International загуби 122 хотела от портфолиото си

Компанията Service Properties Trust (SVC) обявиха, че са прекратили споразуменията за управление на 122 хотела с Marriott Internationa. Както беше обявено по-рано, SVC изпрати писмо с молба за авансово плащане от 11 милиона долара за покриване на кумулативния недостиг между плащанията, получени от SVC до момента. Marriott имаха време до 5 октомври да преведат сумата, за да се избегне прекратяване на договора.

SVC обаче не са получили никакво плащане от най-голямата хотелска верига в света и въз основа на разговори с шефове на Marriott, Service Properties Trust, собственици на 122 хотела не очакват баланса да бъде платен в скоро време. Съответно, на 6 октомври 2020 г. SVC са изпратили на писмо, с което упражняват правото си на прекратяване на споразумението за управление на хотелите под бранда Marriott. Датата на влизане в сила е 31 януари 2021 г. и в момента SVC планира да прехвърли брандирането и управлението на 98 от хотелите на Sonesta. Останалите 24 хотела ще бъдат обявени за продажба.

При прехвърляне в Sonesta, SVC очаква, че 98-те хотели с марка Marriott, които не се продават, ще бъдат експлоатирани под марките Royal Sonesta, Sonesta, Sonesta Select и Sonesta ES Suites. В момента в света има 80 хотела с марка Sonesta, SVC притежава приблизително 34% от американската хотелска верига.

Джон Мъри, президент и главен изпълнителен директор на SVC, направи следното изявление: „SVC и Marriott имат дългогодишни отношения, започнали през 1994 г., но поради текущото неплащане от нашите партньори и нашето разбиране, че Marriott не възнамерява да плаща на SVC никакви суми в бъдеще, прекратихме споразуменията си и планираме да ребрандираме тези хотели със Sonesta. Вярваме, че ребрандирането на тези хотели със Sonesta ще бъде от полза за SVC и ще създаде по-голяма гъвкавост при управлението.“

„Обслужването, качеството и безопасността са от първостепенно значение за гостите на хотелите по това време и повечето от управляваните хотели на Sonesta са признати в топ 10% от хотелите в TripAdvisor по целия свят, демонстрирайки, че Sonesta е установила висок стандарт на обслужване”

Въпреки че SVC има право да прехвърли хотелите още 60 дни от неплащане от страна на Marriott, компанията избра да прекрати споразумението в сила на 31 януари 2021 г. или почти 120 дни по-късно, за да се гарантира, че има достатъчно време да прехвърли местата за настаняване към Sonesta.

Източник: hotelnewsresource

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]