fbpx

Малта – първата дестинация в Европа, която забрани влизането на неваксинирани туристи

Малта стана първата европейска държава, която забрани влизането на неваксинирани туристи, заявки днес здравния министър Крис Фърн.

Забраната ще влезе в сила в сряда (14 юли). Всички пътуващи до Малта ще трябва да представят сертификат за поставени две дози от ваксина срещу Covid-19. За децата, придружаващи напълно ваксинирани възрастни, ще трябва да се представят доказателства за отрицателен тест за Covid-19 преди пътуванетo.

Ходът на Малта идва, докато редица страни регистрират нарастване на инфекциите, предизвикани от по-заразния щам “Делта”, като броят на новите случаи в туристическите дестинации- Испания, Гърция и Португалия се увеличава по-бързо или по-скоро със същата скорост, както във Великобритания.

Ще бъдем първата страна в Европейския съюз, която ще предприеме стъпката, но трябва да защитим обществото си”, заяви министър на здравеопазването на Малта Крис Фърн. Той добави, че ще бъдат приемани само документите, издавани от Великобритания и Европейския съюз.

Относно ковид сертификата на съюза обаче има условие – ще се признава само тази част от сертификата на ЕС, която се отнася до хората, които са напълно ваксинирани.

Междувременно стана ясно, че чуждестранните туристи, които не са ваксинирани срещу COVID-19, няма да имат право да влизат в Канада, тъй като правителството не желае да застраши напредъка, постигнат по овладяването на вируса, обяви премиерът Джъстин Трюдо, цитиран от “Ройтерс”. Около 78% от канадците на възраст над 12 години са получили поне една доза ваксина срещу COVID-19, а около 44% от хората на 12 или повече години са напълно ваксинирани.

В Кипър в заведенията вече може да се влиза само след представяне на документ за пълна ваксинация или отрицателен PCR тест. При нарушение глобата за посетителя е 300 евро, а за заведението – 1000 евро. България призова да не се пътува за Кипър заради влошаващата се ситуация там. При завръщането си у нас българските граждани трябва да представят отрицателен PCR тест, дори да са напълно ваксинирани.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]