fbpx

Lufthansa закрива чартъри до България

Deutsche Lufthansa затваря германската чартърна дивизия на SunExpress, обща компания с Turkish Airlines, която превозва немски туристи до дестинации, включително България и Египет.

Германската авиокомпания обяви решението си на 23 юни, като разширяване на плана за намаляване на разходите и намаляване на мрежата, на фона на минималното търсене, породено от кризата с COVID-19.

SunExpress Deutschland, който оперира с флот от 20 самолета, спира функциониране заедно със загубата на 1200 работни места. Lufthansa добави, че ще поеме седемте самолета на Airbus SE A330, докато 11 по-малки самолета на Boeing 737 ще бъдат прехвърлени в турската част на SunExpress. Тя трябва да продължи да лети под сертификат на отделен въздушен оператор.

Оцелялата част от компанията ще се съсредоточи върху ваканционни полети от Германия, Австрия и Швейцария (регион „DACH“) до Турция, както и турски вътрешни услуги, използвайки флот от около 60 самолета, включително прехвърлените 737.

„Компанията ще се съсредоточи върху силите си във въздушното пътуване до Турция като домашен превозвач за Анталия и Измир“, казва Макс Ковнацки, изпълнителен директор. „Ние вярваме в силното завръщане на туризма в Турция и в силните, установени отношения между Германия, Европа и Турция и ще разширим полетната ни програма още повече през следващите седмици, за да отговорим на търсенето“, продължи Ковнацки.

SunExpress е основана преди 31 години като съвместно предприятие между Lufthansa и Turkish Airlines. Той е един от водещите доставчици на чартърни и ваканционни полети до Турция. През 2019 г. авиокомпанията отчете рекордни приходи от над 1,4 милиарда евро и превози над 10 милиона пътници. Пандемията COVID-19 опустоши туристическата индустрия на Турция тази година, а Lufthansa работи с прогнози, които показват, че бизнесът на ваканционните полети може да бъде ударен за години напред.

Източник: www.intellinews.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]