fbpx

Lufthansa закрива чартъри до България

Deutsche Lufthansa затваря германската чартърна дивизия на SunExpress, обща компания с Turkish Airlines, която превозва немски туристи до дестинации, включително България и Египет.

Германската авиокомпания обяви решението си на 23 юни, като разширяване на плана за намаляване на разходите и намаляване на мрежата, на фона на минималното търсене, породено от кризата с COVID-19.

SunExpress Deutschland, който оперира с флот от 20 самолета, спира функциониране заедно със загубата на 1200 работни места. Lufthansa добави, че ще поеме седемте самолета на Airbus SE A330, докато 11 по-малки самолета на Boeing 737 ще бъдат прехвърлени в турската част на SunExpress. Тя трябва да продължи да лети под сертификат на отделен въздушен оператор.

Оцелялата част от компанията ще се съсредоточи върху ваканционни полети от Германия, Австрия и Швейцария (регион „DACH“) до Турция, както и турски вътрешни услуги, използвайки флот от около 60 самолета, включително прехвърлените 737.

„Компанията ще се съсредоточи върху силите си във въздушното пътуване до Турция като домашен превозвач за Анталия и Измир“, казва Макс Ковнацки, изпълнителен директор. „Ние вярваме в силното завръщане на туризма в Турция и в силните, установени отношения между Германия, Европа и Турция и ще разширим полетната ни програма още повече през следващите седмици, за да отговорим на търсенето“, продължи Ковнацки.

SunExpress е основана преди 31 години като съвместно предприятие между Lufthansa и Turkish Airlines. Той е един от водещите доставчици на чартърни и ваканционни полети до Турция. През 2019 г. авиокомпанията отчете рекордни приходи от над 1,4 милиарда евро и превози над 10 милиона пътници. Пандемията COVID-19 опустоши туристическата индустрия на Турция тази година, а Lufthansa работи с прогнози, които показват, че бизнесът на ваканционните полети може да бъде ударен за години напред.

Източник: www.intellinews.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.