fbpx

Литва задължи пристигащите от България да преминат 14-дневна самоизолация

Пореден удар по българския летен туризъм беляза вчерашния ден. Лицата, пристигащи в Литва от България и Румъния, ще трябва да преминат 14-дневна самоизолация.

Подобно решение по предложение на Министерството на здравеопазването на Литва е одобрено в сряда (08.07) от правителството на републиката, съобщи Министерството на здравеопазването.

“Министерството на здравеопазването актуализира списъка с държави в неблагоприятна ситуация с коронавирус, който ще влезе в сила в четвъртък. Литовските граждани и чужденците, на които е разрешено да влязат в Литва, ще бъдат държани в самоизолация 14 дни”, се казва в съобщението.

Общо в списъка са включени 63 държави, включително Русия, Беларус и Украйна. В сряда два от членовете на Европейския съюз се присъединиха към списъка – България и Румъния. Както обясниха от Министерството на здравеопазването, коронавирусът се счита за неблагополучен на територията, където през последните 14 дни са регистрирани повече от 25 нови случая на инфекцията на 100 хиляди жители.

Специално място в списъка на новите държави в неблагополучна Covid-19 ситуация заема България. От 17 юни, след премахването на националната карантина, Гърция и България бяха единствените дестинации, където литовските туристически компании започнаха да изпращат хора на почивка. Четири чартърни полета летяха от Литва до курортите на България седмично, самолетите бяха почти пълни. Сега тези отпускници след завръщането си у дома ще трябва да прекарат две седмици за самоизолация.

Източник: tass.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]