fbpx

Линията Москва-Анталия на първо място в света по брой седалки, спад на полетите в Европа

Компанията за анализ на данните за пътувания Cirium обсъди развитието на ситуацията в международните и вътрешните авиолинии през септември. Докато броят на полетите на вътрешните пазари на страните показва предварителни признаци на подобрение, твърдят анализатори, международните пътувания продължават да бъдат под сериозен натиск. Няма обаче признаци за отслабване на подновената тенденция на намаляване на трансграничния трафик, установена от края на август.

Така от 31 август до 23 септември броят на ежедневните международни полети е намалял с повече от 1000 и е достигнал 8400. Спрямо същия период на 2019 г. в света се извършват само 25% от международните полети.

От друга страна, броят на вътрешните полети по света, който възлизаше на 33 500 на 12 септември, продължи да нараства. И така, на 23 септември вече са около 35 000. В същото време броят на вътрешните полети в Европа поради нови огнища на коронавирус намаля с почти 5%. Според Cirium всеки трети самолет от 26 200 регистрирани пътнически самолета в света вече е на земята.

През 38-та седмица на 2020 г. (от 14 до 20 септември) маршрутът Москва-Анталия се превърна в най-голямата международна линия по брой пътнически места в две посоки. Според Cirium това направление регистрира почти 80 хиляди места на седмица, докато преди година обемът не е достигнал и 60 хиляди места.

Обемът на трафика по маршрута Москва-Анталия е два пъти по-голям от линията между португалския курорт Фаро и Лондон (2-ро място в световната класация, около 34 000 места) и по маршрута Истанбул-Лондон (3-то място, 32 000 места). ТОП-5 допълват маршрутите Москва-Истанбул (4-то място, около 30 хиляди места на седмица) и маршрута Лондон-Милано (около 29 хиляди места).

2020 Линията Москва-Анталия на първо място в света по брой седалки, спад на полетите в Европа

Източник: cirium

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]