fbpx

Летището във Франкфурт отчете лек подем през месец юли

Данните за трафика на летище Франкфурт през юли бяха с над 80% по-ниски, отколкото през същия месец на предходната година. След спадът от 90,9% на пътниците през юни 2020 г. търсенето на самолетни пътувания се увеличи на летището във Франкфурт през юли 2020 г., след като бяха премахнати много ограничения за пътуване в рамките на Европейския съюз и началото на летния ваканционен период.

За първи път от началото на кризата Covid-19 месечният брой на пътниците на летището във Франкфурт през юли беше над 1 милион – летището в обслужило общо около 1,3 милиона пътници (-80,9% спрямо юли 2019 г.). През юли имаше два пъти повече пътници в сравнение с юни 2020 г., подчертава оперативната компания Fraport в медийно съобщение.

Независимо от това, имаше 5,6 милиона по-малко пътници в сравнение с юли 2019 г. – намаление с 80,9%. За първите седем месеца на 2020 г. летищата във Франкфурт все още показват намаление с 66,7% в сравнение със същия период на 2019 г.

С началото на летния ваканционен период регионалното разпределение на търсенето се промени. С по-малко ограничения за трансгранично пътуване, вътрешният трафик вече не е доминиращ, а обемът на европейския трафик значително се увеличи. Освен това имаше по-малък дял на бизнес пътуванията, тъй като ваканционният трафик започна да се увеличава поради началото на летния сезон.

Съответно регионите Южна Европа (-71.5%) и Югоизточна Европа (-63.4%) имат най-малък спад на броя на пътниците. И двата региона са отговорни за около половината от броя на пътниците по време на ваканционния период. Следователно типичните ваканционни дестинации като Гърция (-50,8%), Канарските острови (-59,6%) и Балеарските острови (-66,3%) имаха много по-голям брой пътници от всичкия останал трафик.

Източник: www.fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]