fbpx

Летището във Франкфурт отчете лек подем през месец юли

Данните за трафика на летище Франкфурт през юли бяха с над 80% по-ниски, отколкото през същия месец на предходната година. След спадът от 90,9% на пътниците през юни 2020 г. търсенето на самолетни пътувания се увеличи на летището във Франкфурт през юли 2020 г., след като бяха премахнати много ограничения за пътуване в рамките на Европейския съюз и началото на летния ваканционен период.

За първи път от началото на кризата Covid-19 месечният брой на пътниците на летището във Франкфурт през юли беше над 1 милион – летището в обслужило общо около 1,3 милиона пътници (-80,9% спрямо юли 2019 г.). През юли имаше два пъти повече пътници в сравнение с юни 2020 г., подчертава оперативната компания Fraport в медийно съобщение.

Независимо от това, имаше 5,6 милиона по-малко пътници в сравнение с юли 2019 г. – намаление с 80,9%. За първите седем месеца на 2020 г. летищата във Франкфурт все още показват намаление с 66,7% в сравнение със същия период на 2019 г.

С началото на летния ваканционен период регионалното разпределение на търсенето се промени. С по-малко ограничения за трансгранично пътуване, вътрешният трафик вече не е доминиращ, а обемът на европейския трафик значително се увеличи. Освен това имаше по-малък дял на бизнес пътуванията, тъй като ваканционният трафик започна да се увеличава поради началото на летния сезон.

Съответно регионите Южна Европа (-71.5%) и Югоизточна Европа (-63.4%) имат най-малък спад на броя на пътниците. И двата региона са отговорни за около половината от броя на пътниците по време на ваканционния период. Следователно типичните ваканционни дестинации като Гърция (-50,8%), Канарските острови (-59,6%) и Балеарските острови (-66,3%) имаха много по-голям брой пътници от всичкия останал трафик.

Източник: www.fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.