fbpx

Le Figaro: Accor Hotels и IHG се сливат, задава се най-голямата верига в света

Френският национален вестник Le Figaro съобщава, че Accor Hotels проучва възможността за сливане с веригата Intercontinental Hotels Group (IHG) – ход, който би създал най-голямата хотелска група в света.

Според доклада изпълнителният директор и председателят на Accor Себастиен Базин състави екип, който да разследва въпроса от месец юни, в разгара на продължаващата пандемия Covid-19. Le Figaro заяви, че финансовият директор на Accor Жан-Жак Морин е участвал в работната група, заедно с инвестиционните банки Centerview и Rothschild.

Изданието казва, че сливането на двете групи ще разшири мощта и от гледна точка на географията, като по-голямата част от хотелите на IHG се намират в Китай и САЩ, а Accor е лидер извън тези два континента.

Докладът също така посочва, че съветът на директорите на Accor се е обявил в полза на сливането, но Базин е бил по-предпазлив за всеки ход. Нито една хотелска група не е коментирала спекулациите публично. Вероятно е евентуално подобно сливане да се сблъска с препятствия от комисиите за конкуренция и при успех ще остави комбинираната хотелска верига с над 50 отделни бранда, много от които ще се припокриват.

В момента Marriott е най-голямата световна хотелска група след сливането си със Starwood през 2016 г.

Източник: www.lefigaro.fr

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]