fbpx

Le Figaro: Accor Hotels и IHG се сливат, задава се най-голямата верига в света

Френският национален вестник Le Figaro съобщава, че Accor Hotels проучва възможността за сливане с веригата Intercontinental Hotels Group (IHG) – ход, който би създал най-голямата хотелска група в света.

Според доклада изпълнителният директор и председателят на Accor Себастиен Базин състави екип, който да разследва въпроса от месец юни, в разгара на продължаващата пандемия Covid-19. Le Figaro заяви, че финансовият директор на Accor Жан-Жак Морин е участвал в работната група, заедно с инвестиционните банки Centerview и Rothschild.

Изданието казва, че сливането на двете групи ще разшири мощта и от гледна точка на географията, като по-голямата част от хотелите на IHG се намират в Китай и САЩ, а Accor е лидер извън тези два континента.

Докладът също така посочва, че съветът на директорите на Accor се е обявил в полза на сливането, но Базин е бил по-предпазлив за всеки ход. Нито една хотелска група не е коментирала спекулациите публично. Вероятно е евентуално подобно сливане да се сблъска с препятствия от комисиите за конкуренция и при успех ще остави комбинираната хотелска верига с над 50 отделни бранда, много от които ще се припокриват.

В момента Marriott е най-голямата световна хотелска група след сливането си със Starwood през 2016 г.

Източник: www.lefigaro.fr

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.