fbpx

Крим с един от най-силните си туристически сезони в историята, над 80% заетост през септември

Тази година търсенето на летни почивки в Крим през септември съответства на показателите за висок сезон, според туроператорите. През първия месец на есента бяха разпродадени над 80% от общото предлагане, а местата във висококатегориините места за настаняване практически свършиха.

Според Министерството на курортите и туризма на Крим, през втория месец на курортния сезон, от 1 до 31 август, на полуострова са почивали 2,1 милиона туристи. Това е с 15,3% по-високо от същия период на миналата година. Само за два месеца от курортния сезон в Крим, от 1 юли до 1 септември, повече от 3,5 милиона туристи са почивали в Крим. През цялата изминала година полуострова е бил посетен от 7,43 милиона туристи.

В Крим работят общо 826 места за настаняване, които са поели ангажимент да спазват всички препоръки на Роспотребнадзор.

„През летния сезон имаше значителен недостиг на стаи в хотелите от премиум сегмента (4 и 5 звезди). Този бизнес има определена перспектива. Хотели с високо ниво на качество, с ресторанти и първокласни СПА центрове има търсене от над 100%. Създаването на допълнителна конкуренция в този сегмент ще доведе както до намаляване на разходите, така и до повишаване на качеството. Следователно ние сме максимално заинтересовани и готови да предоставим цялата възможна помощ на обещаващи инвеститори“, казва министърът на курортите и туризма на Крим Вадим Волченко.

Една четвърт от туристите пристигнаха в Крим през август през летището в Симферопол – 25%, 4,5% от туристите пристигнаха с железопътен транспорт. И накрая, по-голямата част от летовниците дойдоха в Крим с кола или автобус през Кримския мост (70,2%). Автомобилният поток към Крим се е увеличил с 40% в сравнение със същия период на миналата година.

Септември обещава да повтори успеха от двата предходни месеца. Туроператорите съобщават, че продажбите в Крим за септември вече са над 80%. Подобни данни са дадени в Министерството на курортите в региона. Според туроператора Intourist в момента търсенето за септември в Крим е с 30% по-високо от миналогодишните. „Септември е много сериозно запълнен в Крим и ако говорим за хотели на високо ниво, никъде почти няма места“, казва компанията. В компанията „Национален туроператор ALEAN“ в сравнение с миналата година ръстът е 45% през септември и 134% през октомври.

Източник: www.atorus.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.