fbpx

Крим с един от най-силните си туристически сезони в историята, над 80% заетост през септември

Тази година търсенето на летни почивки в Крим през септември съответства на показателите за висок сезон, според туроператорите. През първия месец на есента бяха разпродадени над 80% от общото предлагане, а местата във висококатегориините места за настаняване практически свършиха.

Според Министерството на курортите и туризма на Крим, през втория месец на курортния сезон, от 1 до 31 август, на полуострова са почивали 2,1 милиона туристи. Това е с 15,3% по-високо от същия период на миналата година. Само за два месеца от курортния сезон в Крим, от 1 юли до 1 септември, повече от 3,5 милиона туристи са почивали в Крим. През цялата изминала година полуострова е бил посетен от 7,43 милиона туристи.

В Крим работят общо 826 места за настаняване, които са поели ангажимент да спазват всички препоръки на Роспотребнадзор.

„През летния сезон имаше значителен недостиг на стаи в хотелите от премиум сегмента (4 и 5 звезди). Този бизнес има определена перспектива. Хотели с високо ниво на качество, с ресторанти и първокласни СПА центрове има търсене от над 100%. Създаването на допълнителна конкуренция в този сегмент ще доведе както до намаляване на разходите, така и до повишаване на качеството. Следователно ние сме максимално заинтересовани и готови да предоставим цялата възможна помощ на обещаващи инвеститори“, казва министърът на курортите и туризма на Крим Вадим Волченко.

Една четвърт от туристите пристигнаха в Крим през август през летището в Симферопол – 25%, 4,5% от туристите пристигнаха с железопътен транспорт. И накрая, по-голямата част от летовниците дойдоха в Крим с кола или автобус през Кримския мост (70,2%). Автомобилният поток към Крим се е увеличил с 40% в сравнение със същия период на миналата година.

Септември обещава да повтори успеха от двата предходни месеца. Туроператорите съобщават, че продажбите в Крим за септември вече са над 80%. Подобни данни са дадени в Министерството на курортите в региона. Според туроператора Intourist в момента търсенето за септември в Крим е с 30% по-високо от миналогодишните. „Септември е много сериозно запълнен в Крим и ако говорим за хотели на високо ниво, никъде почти няма места“, казва компанията. В компанията “Национален туроператор ALEAN” в сравнение с миналата година ръстът е 45% през септември и 134% през октомври.

Източник: www.atorus.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]