fbpx

Кратка радост: България вкара Великобритания в “червената” зона

Деца до 12 години, пристигащи от зелена и от оранжева зона, се допускат на територията на България, без да представят документи за Covid-19. Това нарежда министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров със заповед, която влиза в сила от 19 юли. Актуализиран е списъкът по цветови зони на държавите, за които е налице информация за значителна негативна промяна в епидемичната ситуация. В „червена зона“ вече попадат и Кипър, Великобритания и Северна Ирландия, Испания, Фиджи и Кувейт.

Пристигащите от Русия и Португалия се допускат в България при представяне на валиден цифров Covid сертификат на ЕС или аналогичен документ, показващи отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната PCR изследване. Пристигащите от тези държави българи и лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които не представят такъв документ, се поставят под 10-дневна карантина.

Припомняме, че преди няколко дни на заседание на британските здравни власти страната ни бе поставена в „зеения списък“ за пътуване, съобщиха от Министерство на туризма. Промяната означаваше, че бpитaнcĸи тypиcти мoгaт дa пътyвaт дo Бългapия бeз да се налага при завръщането им дa бъдaт ĸapaнтиниpaни зa дeceт дни. Настоящата заповед на министъра на здравеопазването на България обаче променят положителната нагласа на бранша след решението на британското правителство.

Междувременно Jet2 и Jet2holidays обявиха, че добавят още летателен капацитет за България и Хърватия, но спират полетите до Турция, която попадна в червения списък.

„Тъй като Хърватия и България влизат в зеления списък от понеделник, това означава, че клиентите могат да се насладят на полети без карантина и почивки до Дубровник, Сплит и Бургас (Слънчев бряг) това лято. Знаем какво огромно търсене има за дестинации от зеления списък, затова взехме незабавно решение да добавим хиляди допълнителни места за Хърватия и България това лято. Това включва два нови маршрута до Бургас (България) от Глазгоу и Лийдс Брадфорд за пиковия летен ваканционен сезон, както и още летни полети до Дубровник от Бирмингам, Лийдс Брадфорд, Манчестър, Станстед и Нюкасъл и Сплит – Бирмингам, Лийдс Брадфорд, Манчестър и Станстед.”, коментира изпълнителния директор на Jet2holidays, Стив Хипи преди решението Великобритания да попадне в червения списък.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]