fbpx

Коронавируса и застраховките за хотелиери

Глобалните епидемии като коронавирус могат да бъдат компенсирани само по много ограничени начини ,чрез традиционните застраховки и въпреки намеренията на глобалните организации да променят това, хотелиерите и всички бизнеси в туризма, не могат да очакват застрахователите да се справят с намаляващата заетост и другите пагубни за някои хотели последствия.
Разпространението на огнището на коронавируса (COVID-19) води до значителни парични загуби, произтичащи от прекъсване на бизнеса. В хотелската индустрия това се проявява чрез закриване на хотели или частично затваряне, анулирани събития и по-малко резервации, както и не малък брой гости, които анулират почивките си. Източници от застрахователния свят казаха, че няма много хотелиери, които могат, независимо дали са независими или са част от глобалните вериги – да направят нещо, за да компенсират загубите чрез застрахователни полици.
„Съществуват застрахователни полици за хотели , които предоставят покритие за щети върху бизнеса като редица опасни събития – пожари, наводнения, смърт, болести“, казва Гордън Ву, консултант, базиран в Лондон, специализиран в математическото моделиране на управление на риска.
Но Ву подчертава, че има ограничения за това. „Например потвърдиха, че има случай с коронавирус в хотел StayCity в Йорк, Англия“, казва Уо. „На всички гости на хотела беше предоставена възможност да напуснат хотела или анулират резервациите си, като им се предложи възстановяване на част от сумата по резервацията. Ако приемем, че в хотела има политика, покриваща случаи на болести, можеше да се направи искане към застрахователя за компенсиране за изгубената заетост.
Някои застрахователни компании (предимно във Великобритания) вече отиват по-далеч и посочват какво е заболяването, което подлежи на обезщетение, но ако, например, коронавирусът не е в този списък, ще има малко хотелиери, който могат да се възползват.
Източник на интервюто с Гордън Ву: Hotelnewsnow

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.