fbpx

Компания на Бил Гейтс поема контрола над Four Seasons Hotels and Resorts

Cascade Investment LLC, собственост на Бил Гейтс поема контрола над Four Seasons Hotels and Resorts, като купува около половината от дяла на саудитския принц Алвалид бин Талал за 2,21 млрд. долара, съобщи една от най-луксозните хотелски вериги в света.

Four Seasons Hotels and Resorts, водещата световна компания в сегмента на луксозните хотели, обяви, че нейният дългогодишен акционер, Cascade Investment, L.L.C. е сключил окончателно споразумение за придобиване на контролен дял от дружеството. След финализиране на сделката Cascade Investment ще увеличи съществуващия си дял от 47,5% до 71,25% , като закупи половината от съществуващия дял от 47,5%, притежаван от своя дългосрочен инвестиционен партньор Kingdom Holding Company за 2,21 милиарда долара, оценявайки Four Seasons на корпоративна стойност от 10 милиарда долара. Основателят и председателят на Four Seasons, Исадор Шарп, чрез Triples Holdings Limited ще запази своя дял от 5%.

Увеличените инвестиции на Cascade отразяват силната вяра на компанията и вълнение за емблематичната марка Four Seasons. Заедно с дългогодишните си инвестиционни партньори, Cascade потвърждава своята подкрепа за визията и културата, която отличава Four Seasons като една от водещите световни луксозни компании. Сделката бележи ключов момент в еволюцията на Four Seasons Hotels and Resorts, засилвайки ангажимента на Cascade да предостави на компанията ресурси за ускоряване на растежа и разширяване на стратегическите цели. Cascade инвестира за първи път в Four Seasons през 1997 г., когато компанията беше публична.

„Докато отбелязваме 60 -годишнината си и гледаме назад към дълбокото влияние, което Four Seasons оказа върху луксозното гостоприемство, очакваме с огромно вълнение и увереност в бъдещето на индустрията“, каза изпълнителният директор на Four Seasons Джон Дейвисън. „Непоколебимата подкрепа и партньорството на нашите акционери е и продължава да бъде от решаващо значение, тъй като ние се възползваме от нарастващите възможности да обслужваме “луксозни” потребители по целия свят.“

Нашата компания е в още един ключов момент от своята история и доверието на нашите акционери в Four Seasons и нашата стратегическа визия помагат за позиционирането на емблематичната марка за продължителен успех“, продължи Дейвисън.

Шарп основава Four Seasons през 1960 г. и насочва компанията по пътя й към глобална експанзия. Four Seasons сега управлява 121 хотела и курорти, както и 46 жилищни имоти от световна класа в 47 държави, както и повече от 50 проекта на различни етапи на развитие. Днес името Four Seasons е синоним на уникален акцент върху лукса и високо персонализираното обслужване по целия свят.

Cascade Investment е американска холдингова и инвестиционна компания със седалище в Къркланд, Вашингтон, САЩ. Компанията се контролира от Бил Гейтс и се управлява от Майкъл Ларсън.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]