fbpx

Китайският собственик на Thomas Cook и Club Med обяви големи загуби за първите 6 месеца на 2021 година

Китайският собственик на Club Med и онлайн марката Thomas Cook отбелязаха загуби за половината от 2021 година, тъй като глобалните ограничения за пътуване на фона на пандемията от Covid-19 удариха силно по приходите на компанията.

Fosun Tourism Group, туристическото подразделение на инвестиционната компания Fosun International на милиардера Гуан Гуанчанг, загуби два милиарда юана (официалната валута в Китай) или 308 милиона долара през първите шест месеца на 2021 г. Това е повече от двойно загуба от 997 милиона юана година по -рано, тъй като приходите са спаднали до 2,78 милиарда юана от 4,52 милиарда юана, съобщи Fosun Tourism в четвъртък след затварянето на търговията на Хонконгската фондова борса.

Новата онлайн туристическа агенция Thomas Cook UK бе пусната в действие през септември 2020 г. – година след разпадането на Thomas Cook Group. Thomas Cook UK регистрира обем на бизнеса от приблизително 113,4 милиона юана (17 милиона долара) за шестте месеца.

Fosun Tourism Group заяви: „През първата половина на 2021 г., силно засегната от пандемията, пътуванията във Великобритания бяха значително ограничени, а бизнесът ни се фокусира върху надграждане на дигитални платформи и пускане на марки на основните европейски пазари, за да спечелим осведоменост и мащаб.“

Хотелските марки Casa Cook и Cook’s Club отвориха отново 11 хотела до края на юли в Гърция, Турция, Испания, България и Египет. „Планираме допълнително да разширим Casa Cook, Cook’s Club, Cook’s Home и други производни марки по целия свят, с не по -малко от 30 хотела, включително вече отворените, до края на 2023 г.“, споделиха от Fosun.

Всички планински резорти на Club Med в Алпите, с изключение на курорта Сейнт Мориц в Швейцария, не са били в експлоатация през зимния туристически сезон 2021 г. и изходящите пътувания от големите пазари за снабдяване с клиенти бяха преустановени.

Club Med претърпя 64% спад в обема на бизнеса през полугодието до 30 юни, а през януари компанията получи дългосрочен заем от 70 милиона евро от банки, гарантиран от френското правителство. Club Med възобнови дейността на 39 от своите 63 хотела в световен мащаб до края на юни.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.