fbpx

Китайският собственик на Thomas Cook и Club Med обяви големи загуби за първите 6 месеца на 2021 година

Китайският собственик на Club Med и онлайн марката Thomas Cook отбелязаха загуби за половината от 2021 година, тъй като глобалните ограничения за пътуване на фона на пандемията от Covid-19 удариха силно по приходите на компанията.

Fosun Tourism Group, туристическото подразделение на инвестиционната компания Fosun International на милиардера Гуан Гуанчанг, загуби два милиарда юана (официалната валута в Китай) или 308 милиона долара през първите шест месеца на 2021 г. Това е повече от двойно загуба от 997 милиона юана година по -рано, тъй като приходите са спаднали до 2,78 милиарда юана от 4,52 милиарда юана, съобщи Fosun Tourism в четвъртък след затварянето на търговията на Хонконгската фондова борса.

Новата онлайн туристическа агенция Thomas Cook UK бе пусната в действие през септември 2020 г. – година след разпадането на Thomas Cook Group. Thomas Cook UK регистрира обем на бизнеса от приблизително 113,4 милиона юана (17 милиона долара) за шестте месеца.

Fosun Tourism Group заяви: „През първата половина на 2021 г., силно засегната от пандемията, пътуванията във Великобритания бяха значително ограничени, а бизнесът ни се фокусира върху надграждане на дигитални платформи и пускане на марки на основните европейски пазари, за да спечелим осведоменост и мащаб.“

Хотелските марки Casa Cook и Cook’s Club отвориха отново 11 хотела до края на юли в Гърция, Турция, Испания, България и Египет. „Планираме допълнително да разширим Casa Cook, Cook’s Club, Cook’s Home и други производни марки по целия свят, с не по -малко от 30 хотела, включително вече отворените, до края на 2023 г.“, споделиха от Fosun.

Всички планински резорти на Club Med в Алпите, с изключение на курорта Сейнт Мориц в Швейцария, не са били в експлоатация през зимния туристически сезон 2021 г. и изходящите пътувания от големите пазари за снабдяване с клиенти бяха преустановени.

Club Med претърпя 64% спад в обема на бизнеса през полугодието до 30 юни, а през януари компанията получи дългосрочен заем от 70 милиона евро от банки, гарантиран от френското правителство. Club Med възобнови дейността на 39 от своите 63 хотела в световен мащаб до края на юни.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]