fbpx

Кипър затяга мерките, Гърция засилва ограниченията на някои островни дестинации

Кипърските власти затегнаха мерките за сигурност поради влошаването на ситуацията с разпространението на COVID-19 в страната. Новите мерки бяха обявени на 30 юли от министъра на здравеопазването на страната Михалис Хаципантела. Пояснява се, че тези нововъведения ще бъдат валидни до 31 август 2021 г.

Пътуващите вече ще трябва да правят PCR тестове веднъж седмично, започвайки от седмия ден от престоя си в Кипър. Ваксинираните туристи, които са били болни през последните шест месеца, са освободени от процедурата. Освен това туристите на възраст над 12 години ще трябва да представят пропуск -SafePass (потвърждава, че собственикът му не е носител на Covid) във всички търговски обекти, където се събират повече от 10 души едновременно, както и в болници.

Межувременно Гърция изглежда също готова да засили ограниченията на някои популярни острови за почивка с нарастването на случаите на Covid. Миконос и Йос бяха „на една крачка от строгите мерки“, предупредиха от правителството в четвъртък, само няколко дни след отмяната на строгите мерки за Covid-19 в Миконос.

Островите са обект на засилено наблюдение от здравните власти поради скорошен скок на случаите, съобщи заместник -министърът на гражданската защита Никос Хардалиас. В момента двата острова са определени като „оранжеви“ съгласно гръцката система за оценка на риска от Covid-19. Хардалиас изрази своята загриженост относно положението на още шест острова – Закинтос, Тинос, Лефкада, Санторини, Парос и Родос.

Той каза: „Призоваваме местните власти и посетителите да обърнат специално внимание на мерките за лична защита и правилата за работа, особено в райони с големи струпвания на туристи. Ситуацията все още изисква предпазливост. Епидемиологичните данни ясно показват, че вирусът все още е сред нас. Важно е да продължим да се придържаме към здравните мерки и протоколите.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]