fbpx

Кипър поема разходите при заразени туристи с Covid-19, открива сезона на 9 юни

Кипър представи план за извънредни ситуации и покриване на медицински разходи, ако турист се разболее от Covid-19, като част от усилията за насърчаване на завръщането на почиващите.

Ще бъдат обособени специални карантинни хотели, като правителството ще покрива разходите за настаняване, храна, напитки и лекарства. Инициативата има за цел да гарантира, че всички случаи на вируса ще бъдат бързо изолирани, когато международното пътуване до острова се възобнови през юни след почти три месеца.

Болница със 100 легла пък ще се погрижи само за пътници, които имат положителен тест, а около 112 отделения за интензивно лечение, оборудвани с 200 респиратори, ще бъдат запазени за най-болните пациенти. 500-стаен „карантинен хотел“ ще бъде на разположение и за членове на семейството на пациентите.

Решението беше обявено в писмо към авиолинии, туроператори и правителства на държави в Европа.

Ще бъдат въведени и строги здравни протоколи, тъй като правителството се опитва да привлече летовниците обратно, след като задължителната двуседмична карантина за влизащите в страната беше отменена в началото на седмицата.

Писмото, подписано от министрите на външните работи на Кипър, транспорта и туризма, акцентира и че островът има един от най-ниските коефициенти на заразени с коронавирус на глава от населението в Европа. Международното пътуване с въздушен транспорт до Кипър ще се възобнови на 9 юни от 19 държави, като всички пътници трябва да бъдат подложени на тест за коронавирус три дни преди заминаване. Тази мярка ще бъде отменена на 20 юни за 13 страни, включително Германия, Финландия, Израел, Гърция и Норвегия. Кипър очаква да успее да приеме британски и руски туристи до юли.

Заместник-министърът на туризма Савас Пердиос заяви: „Ударът беше силен и мащабен и сега се опитваме да дадем всичко от себе си през остатъка от сезона. Взехме много мерки, но в същото време разбираме, че хората искат да дойдат тук на почивка, така че не сме превърнали Кипър в масивна болница”.

Източник: Traveweekly

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]