fbpx

Катастрофални 98% спад на приходите от туризъм отчетоха в Кипър

Приходите от туризъм в Кипър се сринаха катастрофално вследствие на Covid-19. Това са статистически данни за първите шест месеца на тази година, които бяха представени вчера в Кипърската статистическа служба (CyStat).

Според тези данни приходите от туризъм през юни 2020 г. достигат 6,7 милиона евро, в сравнение с 350,4 милиона евро за съответния месец на миналата година, като отчитат спад от 98,1%. За периода от януари до юни 2020 г. приходите от туризъм се оценяват на 122 милиона евро, в сравнение с 1 милиард евро за съответния период на 2019 г., което е 87,8%.

Припомняме, че Кипър беше една от най-активните туристически дестинации, които усилено работиха по време на пандемията Covid-19, като направиха серия рекламни кампании с надежда да запазят поне частично приходите от най-важния отрасъл в страната.

Преди 3 месеца Кипър представи план за извънредни ситуации и покриване на медицински разходи, ако турист се разболее от Covid-19, като част от усилията за насърчаване на завръщането на почиващите. Бяха обособени специални карантинни хотели, като правителството обеща да покрива разходите за настаняване, храна, напитки и лекарства.

В крайна сметка това не се оказа достатъчно за рестарт на туризма и в момента последствията, които кризата нанесе върху туристическата индустрия са опустошителни.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.