fbpx

Катастрофални 98% спад на приходите от туризъм отчетоха в Кипър

Приходите от туризъм в Кипър се сринаха катастрофално вследствие на Covid-19. Това са статистически данни за първите шест месеца на тази година, които бяха представени вчера в Кипърската статистическа служба (CyStat).

Според тези данни приходите от туризъм през юни 2020 г. достигат 6,7 милиона евро, в сравнение с 350,4 милиона евро за съответния месец на миналата година, като отчитат спад от 98,1%. За периода от януари до юни 2020 г. приходите от туризъм се оценяват на 122 милиона евро, в сравнение с 1 милиард евро за съответния период на 2019 г., което е 87,8%.

Припомняме, че Кипър беше една от най-активните туристически дестинации, които усилено работиха по време на пандемията Covid-19, като направиха серия рекламни кампании с надежда да запазят поне частично приходите от най-важния отрасъл в страната.

Преди 3 месеца Кипър представи план за извънредни ситуации и покриване на медицински разходи, ако турист се разболее от Covid-19, като част от усилията за насърчаване на завръщането на почиващите. Бяха обособени специални карантинни хотели, като правителството обеща да покрива разходите за настаняване, храна, напитки и лекарства.

В крайна сметка това не се оказа достатъчно за рестарт на туризма и в момента последствията, които кризата нанесе върху туристическата индустрия са опустошителни.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]