fbpx

Какво става с TUI? След хотелите, компанията обяви продажба на круизна компания

Най-големият туроператор в Европа TUI Group, обяви финализиране на сделката по продажбата на дъщерното си дружество Hapag-Lloyd Cruises, се казва в съобщение на компанията. Стартът на процеса на прехвърляне на активи беше обявен през февруари 2020 г.

Купувачът е съвместното предприятие TUI Cruises, създадено през 2008 г. в партньорство между TUI и основния круизен оператор Royal Caribbean Group. Цената на круизната компания беше оценена на 1,2 милиарда евро.

Прехвърлянето на кораби Hapag-Lloyd Cruises на управлението на съвместното предприятие ще бъде завършено през следващите дни. В момента флотът се състои от два луксозни круизни лайнера (MS Europa и MS Europa 2) от категория пет звезди плюс и три експедиционни круизни лайнера.

Друг експедиционен круизен кораб вече е в процес на изграждане и ще бъде доставен през 2021 година. Компанията ще продължи да се намира в Хамбург и ще се фокусира върху пазарите на Северна Европа, предимно Германия.

Експертите отбелязват, че сделката се е състояла в изключително трудни пазарни условия, когато всички търговски круизи са спрени поради пандемията на коронавирус. В същото време оптимизмът на страните дава основание и надежда за бързо възстановяване на круизния пазар, поне на премиум сегмента му.

Припомняме, че един от най-големите участници в световната туристическа индустрия, TUI Group обяви, че планира продажба и на част от активите си в хотелиерския сектор, за да намали загубите, свързани с кризата Covid-19. Това каза главният изпълнителен директор на компанията Фриц Юсен в интервю за германския Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Директорът на TUI Group заяви, че три месеца след избухването на пандемията на коронавирус, проблемите на туристическата индустрия само се влошиха, така че туроператорът е принуден да се отърве от някои активи, за да задоволи нарастващата нужда от пари.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]