fbpx

Какво става с TUI? След хотелите, компанията обяви продажба на круизна компания

Най-големият туроператор в Европа TUI Group, обяви финализиране на сделката по продажбата на дъщерното си дружество Hapag-Lloyd Cruises, се казва в съобщение на компанията. Стартът на процеса на прехвърляне на активи беше обявен през февруари 2020 г.

Купувачът е съвместното предприятие TUI Cruises, създадено през 2008 г. в партньорство между TUI и основния круизен оператор Royal Caribbean Group. Цената на круизната компания беше оценена на 1,2 милиарда евро.

Прехвърлянето на кораби Hapag-Lloyd Cruises на управлението на съвместното предприятие ще бъде завършено през следващите дни. В момента флотът се състои от два луксозни круизни лайнера (MS Europa и MS Europa 2) от категория пет звезди плюс и три експедиционни круизни лайнера.

Друг експедиционен круизен кораб вече е в процес на изграждане и ще бъде доставен през 2021 година. Компанията ще продължи да се намира в Хамбург и ще се фокусира върху пазарите на Северна Европа, предимно Германия.

Експертите отбелязват, че сделката се е състояла в изключително трудни пазарни условия, когато всички търговски круизи са спрени поради пандемията на коронавирус. В същото време оптимизмът на страните дава основание и надежда за бързо възстановяване на круизния пазар, поне на премиум сегмента му.

Припомняме, че един от най-големите участници в световната туристическа индустрия, TUI Group обяви, че планира продажба и на част от активите си в хотелиерския сектор, за да намали загубите, свързани с кризата Covid-19. Това каза главният изпълнителен директор на компанията Фриц Юсен в интервю за германския Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Директорът на TUI Group заяви, че три месеца след избухването на пандемията на коронавирус, проблемите на туристическата индустрия само се влошиха, така че туроператорът е принуден да се отърве от някои активи, за да задоволи нарастващата нужда от пари.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.