fbpx

Какво се случва с TUIfly? Съкращения на флот, персонал и маршрути

Авиокомпанията на TUI Германия- TUIfly, която трябва да започне да оперира отново в средата на юни, с облекчен график на полетите, цели да намали флота си от 39 самолета до само 17 в бъдеще.

Това очевидно може да доведе до загуба на около 1000 работни места, включително 270 пилоти и 430 кабинен екипаж. TUIfly има около 2000 души персонал към този момент, включително 1400 пилоти и кабинен екипаж.

Настоящите пазарни условия и необходимостта от големи икономии на разходите означава, че авиокомпанията има нужда само около половината от настоящия си флот от 39 самолети B737s, заяви говорител на TUIfly. Съкращенията могат да включват и затваряне на няколко по-малки бази, включително Кьолн, Бремен и Мюнстер-Оснабрюк.

Подобно значително съкращаване неизбежно би означавало, че авиокомпанията ще бъде принудена да пренасочи маршрутите си от дестинации на къси разстояния с по-малък обем на пътници и вместо това да се концентрира върху най-добрите си пазари.

Успоредно с това TUIfly отложи плановете за пускане на полети на дълги разстояния от Германия до Карибите тази есен. Авиокомпанията беше планирала да лети с два B787 Dreamliners за Мексико и Доминиканската република. Но тази бизнес инициатива в момента няма смисъл поради пандемията, според източници на компанията.

Ръководството на TUIfly представи предложенията за намаляване на броя на персонала и сега ще проведе разговори със синдикатите за планираните мерки. Но представителите на съюза реагираха гневно на новината за съкращенията и обещаха “трудни преговори”.

„Ще се противопоставим на плановете на ръководството да съкрати персонал в големи мащаби с всичките си средства и ще се борим за всяка отделна работа, независимо от това къде се намира в йерархията на компанията“, се казва в писмо от служител на кризисен комитет, както и от пилотния съюз Vereinigung Cockpit (VC).

Различните представители на персонала са били “абсолютно съгласни” да се противопоставят на тези “напълно прекомерни и неоправдани” загуби на работни места, добавиха те. По-конкретно те критикуваха, че TUI Group планира огромни спестявания на разходи в TUIfly, веднага след като получиха държавна подкрепа на стойност 1,8 милиарда долара.

Източник: fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]