fbpx

Какво се случва с TUIfly? Съкращения на флот, персонал и маршрути

Авиокомпанията на TUI Германия- TUIfly, която трябва да започне да оперира отново в средата на юни, с облекчен график на полетите, цели да намали флота си от 39 самолета до само 17 в бъдеще.

Това очевидно може да доведе до загуба на около 1000 работни места, включително 270 пилоти и 430 кабинен екипаж. TUIfly има около 2000 души персонал към този момент, включително 1400 пилоти и кабинен екипаж.

Настоящите пазарни условия и необходимостта от големи икономии на разходите означава, че авиокомпанията има нужда само около половината от настоящия си флот от 39 самолети B737s, заяви говорител на TUIfly. Съкращенията могат да включват и затваряне на няколко по-малки бази, включително Кьолн, Бремен и Мюнстер-Оснабрюк.

Подобно значително съкращаване неизбежно би означавало, че авиокомпанията ще бъде принудена да пренасочи маршрутите си от дестинации на къси разстояния с по-малък обем на пътници и вместо това да се концентрира върху най-добрите си пазари.

Успоредно с това TUIfly отложи плановете за пускане на полети на дълги разстояния от Германия до Карибите тази есен. Авиокомпанията беше планирала да лети с два B787 Dreamliners за Мексико и Доминиканската република. Но тази бизнес инициатива в момента няма смисъл поради пандемията, според източници на компанията.

Ръководството на TUIfly представи предложенията за намаляване на броя на персонала и сега ще проведе разговори със синдикатите за планираните мерки. Но представителите на съюза реагираха гневно на новината за съкращенията и обещаха „трудни преговори“.

„Ще се противопоставим на плановете на ръководството да съкрати персонал в големи мащаби с всичките си средства и ще се борим за всяка отделна работа, независимо от това къде се намира в йерархията на компанията“, се казва в писмо от служител на кризисен комитет, както и от пилотния съюз Vereinigung Cockpit (VC).

Различните представители на персонала са били „абсолютно съгласни“ да се противопоставят на тези „напълно прекомерни и неоправдани“ загуби на работни места, добавиха те. По-конкретно те критикуваха, че TUI Group планира огромни спестявания на разходи в TUIfly, веднага след като получиха държавна подкрепа на стойност 1,8 милиарда долара.

Източник: fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.