fbpx

Как ускоряването на цифровизацията и устойчивостта води до иновации в пътуванията

Негативните заглавия на новините за въздействието на COVID-19 върху туристическата индустрия през последните месеци се появяват навсякъде и ежедневно. Макар индустрията да не се съмнява колко лоши са били нещата, може би малко светлина в края на тунела идва под формата на това как компаниите правят иновации за това, какви биха могли да бъдат нещата напред.

В последния си доклад, освен че предоставя икономически контекст за настоящата мрачна картина в по-голямата част от света, Euromonitor извади примери за иновации, които се включват в ускоряващите се тенденции на цифровизация и устойчивост. Докладът за „Ускоряване на иновациите в индустрията на пътуването след коронавируса“ представя картина на текущите настроения на потребителите и казва, че търсенето на туризъм се очаква да отнеме минимум три до пет години, за да се възстанови както обемът, така и стойността.

euromonitor consumer behavior Как ускоряването на цифровизацията и устойчивостта води до иновации в пътуванията

Докладът заключава, че индустрията трябва да се промени, за да се адаптира към по-ниските нива на търсене. Не за първи път експертите в бранша казват, че компаниите ще трябва да бъдат по-малки и по-стройни, въпреки че някои от бранша предлагат противоположна гледна точка.

В Европа Euromonitor изтъква Aeroguest като една иновативна концепция – приложение, което позволява резервация за хотел,в който престоят е безконтактен (госта ръководи целия си престой през мобилния си телефон) и което също подчертава намаляването на хартията и пластмасата чрез използването на цифровата услуга.

Преминавайки към иновации в Азиатско-Тихоокеанския регион, Euromonitor подчертава LUX Resorts, които използват плаващи слънчеви панели за захранване на остров на Малдивите, намалявайки потреблението на дизел и увеличавайки енергийния капацитет.

Много иновации вероятно ще се появят през следващите месеци, тъй като пандемията все повече се разглежда като шанс да се възстанови и да се подобри индустрията, когато става въпрос за пътуване и неговото въздействие върху света.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.