fbpx

Как се променя системата all inclusive в Доминиканска република

Всички хотели в Доминиканската република, които по-рано са работили на база all inclusive, след връщането на чуждестранни туристи, ще продължат да работят по същата система, но с някои промени, каза Галина Лисенко, директор на Службата за туризъм на Доминиканската република в Русия.

“Хотелите няма да бъдат пълни, заетостта ще бъде около 50% от капацитета. Системата all inclusive остава във всички хотели в Доминикана, които и досега са работили с този тип изхранване. Но има някои промени. Ако хотелът досега например е имал 10 точки за храна и напитки, но триразовото хранене е било само в два ресторанта, сега всички точки, включително баровете, ще бъдат отворени през целия ден. Тоест, това ще бъдат бюфети във всички ресторанти, които са на територията на хотела”, каза Лисенко.

Местата за сядане „през масата” ще се спазват, така че туристите да не се допират един до друг. Освен това на всички бюфети ще има хора, които ще слагат храна по избор на клиентите.

“Що се отнася до ресторантите а ла карт, те са подготвили електронни менюта. Тоест, хората ще трябва да резервират ресторант предварително и да изберат менюто си за вечеря. Това предполага, че няма да има опашки в ресторантите”, коментира тя ситуацията.

Междувременно днес Министерството на туризма на Доминиканската република обяви, че страната ще бъде готова да приеме международни посетители от 1 юли. Това е в съответствие с прогнозната дата за началото на фаза четвърта от процеса на сваляне на мерките.

Доминиканската туристическа индустрия е готова да започне да приема посетители от 1 юли по отговорен начин и в съответствие с препоръките на национални и международни организации за хигиена, дезинфекция и социална дистанция“, каза министърът на туризма Франсиско Хавиер Гарсия. „От момента, в който посетителите пристигнат в страната ни, те ще установят, че прилаганите мерки гарантират безопасно и приятно изживяване, така че да могат да се насладят на атракциите, които са ни направили основната туристическа дестинация в Карибите“, добави той.

Източник: Ria.ru и breakingtravelnews.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]