fbpx

Как италианските плажове се готвят за туристическия сезон

Посетителите на плажовете в Италия могат да останат изненадани това лято. Чадърите и шезлонгите ще бъдат отдалечени на разстояние, дезинфекциращ гел за ръце ще бъде лесно достъпен на територията на плажа и дори ще има електронни системи за маркиране и резервиране.

Това са само някои от промените, които курортите обмислят, за да могат да отворят навреме за пиковия сезон, тъй като страната бавно започна да излиза от строгото блокиране, наложено за ограничаване на пандемията на коронавирус.

Въпреки предизвикателствата, Клаудио Амброгети, който през последните 15 години управлява плажа Ил Делфино на Таормина, продължава да е в крак с тенденциите.

„Това беше много труден период за нашия град и за цяла Италия, но плажните заведения са готови да отворят веднага след като имаме указанията“, каза той. Подобно на много „bagnini” или както наричат управителите на плажове в Италия, той се надява на здравни протоколи, указания и правила за дистанциране, които все още предстои да бъдат приети в Италия.

За малките семейни бизнеси на плажната ивица, които са разположени на малко разстоение, предложенияте, включващи най-малко 5 метра между чадърите, еднопосочни системи за потока на туристите, диспенсъри за дезинфектант и почистване на тоалетните след всеки клиенти, могат да се окажат прекалено скъпи.

Италия, една от най-силно засегнатите от пандемията страни, започна облекчаване на ограниченията, но италианците все още нямат право да пътуват извън своите региони и пътуванията в чужбина са забранени.

„Готови сме да отворим отново, но ако туристите не се върнат, ако границите не бъдат отворени отново и ако хотелите не се запълнят, разходите за стопанисване на ресторант ще бъдат неустойчиви“, каза Салваторе Париси, собственик на Baronessa, един от най-добрите ресторанти в Таормина.

Брюксел настоява да отвори отново границите за летен туризъм, но вероятно правителствата ще трябва да го направят по различно време. Италия е силно зависима от туризма, който представлява 13% от БВП и заема около 13% от работната сила.

Италианската национална агенция по туризъм заяви, че ще са необходими три години, за да се възстанови индустрията до нивата през 2019 г.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]