fbpx

Как хотелската верига Accor реагира на кризата

През последните три седмици кризата силно се задълбочи, като над половината от световното население е затворено по домовете и това доведе до спиране на пътуванията, заведенията за хранене и развлеченията, което значително се отразява на туристическата индустрия.

Към днешна дата повече от половината хотели с марка Accor в световен мащаб са затворени. Вероятно над две трети от над 5000-те хотела на Accor по света ще бъдат затворени през следващите седмици. Добрата новина е потвърждението за първоначалното възстановяване на китайския хотелски пазар, с леки подобрения в заетостта и F&B активността. Рязкото влошаване на ситуацията подтикна групата да предприеме драстични действия в рамките на своите глобални операции. Тези действия са необходими за ограничаване на въздействието върху печалбите и паричните средства, задължителни за подготовката за възстановяване след кризата.

В тези безпрецедентни времена Accor стои повече от всякога зад своите служители, партньори и общности, предоставяйки време, ресурси и достъп до своята локална и глобална мрежа.

Фирмата взе няколко решения,с които да предпази максимално своите служители по света от настоящата криза, включително покриване на здравните и социални осигуровки, на работниците , които нямат такива и помощ на изпадналите във финансови затруднения служители.

Себастиен Базин, председател и изпълнителен директор на Accor, коментира: „Приветствието, защитата и грижата за другите е в основата на това, което правим. Предвид неотложността и мащаба на ситуацията, решихме да действаме незабавно и смислено, в духа на нашите ценности и ангажименти. Чрез този въздействащ жест искаме да изразим своята солидарност и благодарност към всички, които демонстрират смелост и безкористност по време на тази криза. От името на Съвета искам да благодаря на основните акционери на групата. Искам също да изкажа специална почит на екипите на Accor по целия свят. Те се изправиха пред настоящата криза с възхитителна смелост, всеотдайност и професионализъм. Тъй като нашата индустрия преминава през трудни времена, ние трябва да вземаме трудни решения, но Accor има силен баланс, който ще му позволи да издържи на тази криза и да излезе със сила през периода на възстановяване. Уверен съм, че Accor скоро ще преоткрие пътя към растежа. “

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]