fbpx

Как хотелите могат да докажат, че са безопасни след коронавируса

„За да стартира отново успешно хотелиерската индустрия, ключът към успеха е да внуши увереност на потребителите, че хотелският комплекс е чист, безопасен и сигурен“, казва Скот Берман, лидер на групата за хотелиерство в Маями. „Тази тема на разговор се превръща в насоки и тези насоки в крайна сметка ще се превърнат в стандарти.“

Някои страни вече започнаха да прилагат това на практика. Както писахме по-рано в 21Hoteliers, Сингапурският съвет за туризъм стартира „SG Clean“, одиторска инициатива, която ще проследи спазването на седем критерии за чистота и безопасност от страна на хотела. Местата за настаняване ще се считат за „SG Clean”, ако успеят да отговорят на всички 7 критерия. За да спечели сертификата за чистота, хотелите ще трябва да назначат мениджър, който да контролира прилагането на чистотата и хигиенните практики, както и да гарантира спазването на здравни и пътни съвети, указания и държавни мерки за COVID-19. Сингапур вече е сертифицирал много хотели – включително Grand Hyatt Singapore. Страната се надява през следващите месеци да регистрира над 37 000 места за настаняване, заведения и атракциони.

Съседна Малайзия реализира своя версия на програмата, наречена „Clean & Safe Malaysia“, чрез която хотелите могат да бъдат обявени за безопасни, след проверка от съответните органи. Ако хотелите могат да предадат съобщението на своите гости, че са регулирани, проверени и одобрени от властите за чисти и безопасни практики, това може да успокои клиентите, които са готови да се върнат в света на пътуванията и почивките, но все още са разколебани от мисълта да отседнат в хотел, с множество други хора.

Остава да изчакаме да видим дали и кога в Европа и Америка ще бъде повдигнат въпроса за сертифициране на хотелите.

Съществуват основни въпроси за това как един хотел може да бъде сертифициран – и кой ще отговаря за този процес. Дали това ще се свежда до местните и държавните власти или тази отговорност ще падне върху отделни хотели или техните по-големи „корпоративни родители“, ако са част от верига?

Дарън Билетер, доцент по маркетинг в училището за бизнес на Marriott към университета в Brigham Young, каза, че страните и фирмите ще имат икономически стимули да се разграничат от конкурентите, като демонстрират, че техните места са безопасни, чисти и оборудвани, за да държат гостите в безопасност.

„Хотелите трябва да инвестират в публичност, за да съобщят промените, които правят, за да могат те да повлияят на процеса на търсене“, обясни Билетер. „Освен това трябва да има цялост на продукта. Компаниите трябва да променят процесите и стандартите си, за да осигурят наистина изключителна чистота и безопасност, иначе към сертификатите няма да има доверие “, завършва доцента от Marriott.

Как именно хотелите ще се променят, за да привлекат повече гости и да ги накарат да се отпуснат и чувстват в безопасност?

Множество политики и стандарти ще се наложи да въведат хотелите, ако искат да отворят и продължат да работят след края на COVID-19. От чекирането на гостите на рецепция, през почистване на стаи и ресторанти, изхранване, комуникация с гостите по време на престоя и до тяхното изпращане обратно вкъщи. Някои хотелски вериги по света, като Marriott и Accor решиха да не чакат правителствата и организациите да създадат протоколи и стандарти за почистване, хигиена на персонала и безопасност на храните и започнаха да разработват всичко сами.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]