fbpx

Jet2 увеличава капацитета до множество европейски дестинации, България не е сред тях

Jet2.com и Jet2holidays увеличиха капацитета на множество средиземноморски дестинации за лятото на 2021 г., тъй като отчитат увеличение на търсенето за туристическия сезон. Още полети и почивки до Канарските острови, континентална Испания, Португалия, Гърция, Турция и Кипър са пуснати в продажба от Белфаст, Източен Мидландс, Лийдс Брадфорд, Манчестър и Нюкасъл.

Увеличението на капацитета представлява повече от 50 000 допълнителни места, за които компанията заяви, че е „пряк отговор на търсенето на почивки в страни и дестинации, които са заявили, че ще посрещнат летуващите от Великобритания това лято“. Tуроператорът Jet2holidays заяви, че „търсенето продължава“ от първоначалния скок на резервациите от 1000% след обявяването на пътната карта на премиера на 22 февруари, както и от по-нататъшните скокове на резервации до Кипър и Гърция миналата седмица.

Стив Хипи, изпълнителен директор на Jet2.com и Jet2holidays, заяви пред travelweekly: „Броят на клиентите, които резервират полети и пакетни почивки с нас до Канарските острови, Испания, Португалия, Гърция, Турция и Кипър ни казва, че много хора не искат нищо повече от просто да пътуват някъде това лято. Голямото търсене е налице и както винаги ние бързаме да отговорим на това, което ни казват клиентите, като се уверим, че ги отвеждаме от нашите дъждовни острови до любимите им слънчеви избори.”

„По време на пандемията направихме абсолютно всичко, за да се грижим за нашите клиенти и партньори и винаги сме казвали, че слънцето ще грее за тях отново. Знаем, че нашите дестинации искат да посрещнат летовниците от Обединеното кралство, а правителството ни показа, че има ясна амбиция да отвори отново международните пътувания през следващите месеци. Очакваме с нетърпение повече подробности скоро и ще бъдем готови да заведем нашите клиенти на техните заслужени почивки, когато пътуването бъде разрешено отново.”

Междувременно Jet2holidays отбелязаха двойно увеличение на резервациите за Турция, тъй като министърът на туризма в страната заяви, че почиващите от Обединеното кралство ще бъдат добре дошли това лято без необходимостта от сертификати за ваксини. Вторият по големина туроператор във Великобритания пусна в продажба над 100 допълнителни полета до Турция в отговор на нарастващото търсене.

За съжаление великобританската компания не спомена нито веднъж България като предпочитана дестинация за почивка през сезон 2021. Jet2holidays е важен партньор за хотелите по южното Черноморие, като преди началото на пандемията туроператора летеше до летище Бургас от няколко града.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]