fbpx

Jet2 планира съкращения на самолетната си програма и на работни места

Базираната в Лийдс авиокомпания Jet2 потвърди, че планира да съкрати работни места и част от своята самолетна програма.

Източници във Великобритания твърдят, че предстоят съкращаване на 102 работни места на пилоти и около 380 служители на кабинния екипаж. Авиокомпанията не потвърждава тези цифри, но каза, че се обсъждат съкращения.

Jet2 не планират възобновяване на полетите си до 15 юли, което означава, че целият му флот ще бъде приземен вече повече от три месеца. Брайън Стъртън, генерален секретар на пилотният съюз Балпа, заяви: „Много от пилотите, чиито работни места са застрашени в Jet2 се преместиха там, след като са загубили работата си в Thomas Cook. Тези пилоти вече са минали през мелницата.”

Говорител на Jet2 заяви: „Трябваше да преоценяваме и намаляваме летателната си програма до края на 2020 г. и за 2021 г. За съжаление, общият ефект от тези намаления е необходимостта да предложим редица съкращения на служители в нашия бизнес.”

Jet2 е последната авиокомпания, която започва консултации за съкращения, тъй като авиационната индустрия се бори да се справи с колапса на търсенето, причинен от пандемията на коронавирус.

Други превозвачи, които обявиха съкращаване на работни места, включват British Airways, easyJet и Ryanair.

„Ние с нетърпение очакваме растежа да се върне към Jet2 и Jet2holidays и сме сигурни, че ще има по-слънчево време в индустрията, в не твърде далечното бъдеще.“, завършиха от Jet2

Източник: www.itv.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]