fbpx

Jet2 отмени всички полети и пакетни почивки в България до 18 юли

Jet2.com и Jet2holidays отмениха полети и пакетни почивки до всички дестинации от “кехлибарения” списък за пътуване, до 18 юли включително. България влиза именно във въпросния списък, което означава, че великобританския туроператор и авиопревозвач няма да лети до Бургас до 18 юли.

Jet2holidays заявиха, че решението е взето, тъй като очакват следващият преглед на правителството на Обединеното кралство по отношение на “светофара” за пътуване да бъде на или около 15 юли. В изявление се казва: „Приветстваме последните доклади за ваксинираните хора, които могат да пътуват до дестинации от “кехлибарения” списък, без да се налага да се поставят под карантина, и очакваме с нетърпение допълнителни актуализации по този въпрос. Програмата за ваксинация постигна огромен успех, така че е време всички да се насладим на предимствата на това. Когато клиентите са засегнати от каквито и да било промени в програмата, описани по-горе, ние автоматично ще анулираме резервацията им с пълно възстановяване на сумата.“

В изявлението се казва, че този ход не засяга дестинациите в зеления списък и Jet2holidays възобновяват дейността си в тези страни от днес (1 юли). Турция обаче остава в червения списък, така че туроператора е отменил всички полети и почивки в страната до 21 юли включително.

Jet2holidays добавят: „Разбира се, ще продължим да преглеждаме цялата ни програма в съответствие с актуализациите от правителството. Тъй като правителството се опитва да премахне ограниченията във Великобритания на 19 юли, очакваме същия подход към международните пътувания. Ако искаме да използваме термина “Ден на свободата”, тогава хората трябва да имат свободата да пътуват до безопасни дестинации в чужбина.“

Припомняме, че Jet2 оперират в България от лятото на 2019 година. Английския нискотарифен авиопревозвач свързаше 9 британски летища с морските ни курорти в близост до Бургас. За сезон 2020 очакванията бяха за ръст на британските туристи, които идват на почивка в България с Jet2. Предвид ситуацията с Covid-19 и ограниченията за пътуване, през сезон 2020 по българското Черноморие нямаше великобритански туристи и всички полети на Jet2 до Бургас бяха анулирани.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]