fbpx

Jet2 отмени всички почивки до края на юни

Тъй като британската министърка на вътрешните работи Прити Пател се подготвя да обяви задължителни 14-дневна карантина за пристигащи в Обединеното кралство и връщащите се летовници, една от големите туристически фирми Jet2 отмени всичките си юнски пътувания.

Това автоматично означава и че всички пътувания на Jet2 до България и летище Бургас през месец юни ще бъдат анулирани.

Базираната в Лийдс авиокомпания и туроператор планираха да стартират отново услугите си от 17 юни, точно три месеца след като Министерството на външните работи наложи предупреждение срещу всички несъществени пътувания в чужбина.

Датата в средата на юни съвпада плътно с плановете в Европа за отваряне на границите, след края на извънредните положения и предвиденото рестартиране на услугите на EasyJet.

Но говорител на Jet2 каза: „Предвид продължаващите ограничения за пътуване, причинени от пандемията Covid-19, ние взехме решението да възобновим програмата си за полети и почивки на 1 юли.”

Разочарованите летовници имат право на пълно възстановяване на сумата, но могат да изберат да променят датата на пътуванията си. Говорителят продължи: „Клиентите, които трябваше да пътуват преди 1 юли, не е необходимо да се свързват с нас. Продължаваме активно да се свързваме с всички клиенти, за да обсъдим техните възможности, една от които е промяната на почивката им за по-късна дата. Ако клиент има резервация на или след 1 юли, резервацията е предмет на нашите нормални условия.“

Конкурентите на Jet2, ТUI, все още не са обявили отговора си на карантинната политика на министерството на вътрешните работи.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]