fbpx

Jet2 Holidays обяви огромен ръст в резервациите за летен сезон 2021

Британският нискотарифен превозвач Jet2 заяви, че се забелязва “драматичен и продължителен скок на резервациите” след съобщението на правителството тази седмица относно пътната карта за излизане от локдауна. Групата заяви, че данните от jet2.com и Jet2 Holidays са показали увеличение с над 1000% при резервациите за лятото на 2021 г., 24 часа след съобщението. В него се добавя, че резервациите продължават да нарастват по много южни дестинации, включително континентална Испания, Канарски острови, Балеарски острови, Португалия, Гърция, Кипър и Турция, със значително увеличение от юли нататък.

След съобщението на правителството на Великобритания, че международните пътувания няма да бъдат възобновени до 17 май, Jet2 спря допълнително всички полети и почивки до тази дата. Преди това групата бе прекратила дейността си до 25 март.

„От известно време наблюдаваме огромно задържано търсене от страна на британските летовници, като хората не искат нищо повече от това да се отдалечат на слънчева дестинация и да се насладят на своите заслужени почивки”, каза Стив Хипи, изпълнителен директор на jet2.com и Jet2 Holidays „Съобщението на правителството е новината, за която те жадуват, а продължаващият скок на резервациите показва колко са готови клиентите ни да се насладят на истински пакетни почивки. Много сме доволни, че правителството показа ясна амбиция да възобнови международните пътувания през следващите месеци и очакваме с нетърпение повече подробности в най-скоро време. По време на пандемията ние направихме абсолютно всичко, за да се грижим за нашите клиенти и винаги сме казвали, че слънцето ще грее за тях отново.”

„Знаем колко невероятно трудни бяха последните месеци за всички и с нетърпение очакваме да заведем всички от нашите дъждовни острови на мечтаната почивка това лято и след това.“

Групата има общо 56 „горещи точки и градски дестинации за почивка“, които се продават през лятото на 2021 г., а също така наскоро стартира своята програма през лятото на 2022 г. с 339 маршрута от десетте си бази в Обединеното кралство.

Припомняме, че Jet2 оперират в България от лятото на 2019 година. Английския нискотарифен авиопревозвач свързаше 9 британски летища с морските ни курорти в близост до Бургас. За сезон 2020 очакванията бяха за ръст на британските туристи, които идват на почивка в България с Jet2. Предвид ситуацията с Covid-19 и ограниченията за пътуване, през сезон 2020 по българското Черноморие нямаше великобритански туристи и всички полети на Jet2 до Бургас бяха анулирани. Според предварително обявената програма на туроператора, отново 9 британски летища ще свързват желаещите да посетят българското Черноморие, кацайки в Бургас- Белфаст, Бирмингам, Единбург, Ийст Мидландс, Глазгоу, Лийдс, Манчестър, Нюкясъл, Станстед.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]