fbpx

Jet2 анулира дестинация България за сезон 2021

Със съобщение до най-важните си партньори в България, Jet2 са обявили, че анулират всички полети и почивки до дестинация България за сезон 2021. Очаква се новината да бъде обявена официално в следващите дни. Решението идва след като TUI Великобритания обявиха, че няма да летят до края на сезона до Варна и до средата на месец август до летище Бургас. Всичко това означава, че България втори пореден туристически сезон няма да посреща туристи от един от основните си пазари -Великобритания.

Припомняме, че в началото на месеца Jet2.com и Jet2holidays отмениха полети и пакетни почивки до всички дестинации от „кехлибарения“ списък за пътуване, до 18 юли включително.

Jet2holidays заявиха, че решението е взето, тъй като очакват следващият преглед на правителството на Обединеното кралство по отношение на „светофара“ за пътуване да бъде на или около 15 юли. В изявление се казва: „Приветстваме последните доклади за ваксинираните хора, които могат да пътуват до дестинации от „кехлибарения“ списък, без да се налага да се поставят под карантина, и очакваме с нетърпение допълнителни актуализации по този въпрос. Програмата за ваксинация постигна огромен успех, така че е време всички да се насладим на предимствата на това. Когато клиентите са засегнати от каквито и да било промени в програмата, описани по-горе, ние автоматично ще анулираме резервацията им с пълно възстановяване на сумата.“

Припомняме, че Jet2 оперират в България от лятото на 2019 година. Английския нискотарифен авиопревозвач свързаше 9 британски летища с морските ни курорти в близост до Бургас. За сезон 2020 очакванията бяха за ръст на британските туристи, които идват на почивка в България с Jet2. Предвид ситуацията с Covid-19 и ограниченията за пътуване, през сезон 2020 по българското Черноморие нямаше великобритански туристи и всички полети на Jet2 до Бургас бяха анулирани.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]