fbpx

Изявление на Световния съвет по туризъм (WTTC)

Никой не може да се съмнява, че в момента се намираме на непозната територия. Пандемията на COVID-19 означава, че светът е изправен пред заплаха на множество фронтове. Секторът „Пътувания и туризъм“ (Travel & Tourism) е застрашен и смятаме, че 50 милиона работни места в световен мащаб са изложени на риск. Казано накратко, туризма се бори за оцеляване.

Пътуването е гръбнакът на икономиките по целия свят. Той носи валута и вътрешни инвестиции, създава работни места и стимулира всеки сектор. Данните от WTTC показват, че Travel & Tourism допринася за 10.4% от глобалния БВП и 320 милиона работни места. Той е отговорен за създаването на едно от пет нови работни места и осем последователни години изпреварва ръста на световната икономика. Без пътувания и туризъм икономиките по света са изправени пред екзистенциална заплаха. За да се противопостави на това, WTTC, който представлява глобалния частен сектор за пътувания и туризъм, призовава правителствата на всички държави да предприемат незабавни действия. Не скоро. Не след няколко седмици. СЕГА. Всяко забавяне ще се изразява в милиони изгубени работни места и почти неизчислими щети по целия свят.

wttc jobs impact infographic Изявление на Световния съвет по туризъм (WTTC)

Сега е моментът за предприемане на действия. Предлагаме три жизненоважни мерки, които ще защитят оцеляването на милионите хора, които разчитат на Travel & Tourism за прехраната и благополучието си през бурните седмици и месеци напред: Първо, трябва да се предостави финансова помощ за доходите на милионите работници в сектора, изправени пред сериозни икономически затруднения. Второ, правителствата трябва да отпускат жизненоважни, безлихвени заеми на глобалните компании в туризма, както и милионите малки и средни предприятия като стимул, за да не се сринат. Трето, всички държавни данъци, такси и финансови искания за туристическия сектор трябва да бъдат отменени незабавно, поне през следващите 12 месеца.

Ние призоваваме света да предприеме спешни и незабавни действия, за да предотврати превръщането на глобалната здравна криза в световна икономическа катастрофа. Да не правиш нищо не е вариант. Ние настояваме всяко правителство да предприеме драстични и решителни действия за запазване на сектора Пътувания и туризъм, от който зависят над 320 милиона души и техните семейства.

Искрено Ваша, Глория Гевара, президент и изпълнителен директор, WTTC

Източник: WTTC

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]