fbpx

Изявление на Световния съвет по туризъм (WTTC)

Никой не може да се съмнява, че в момента се намираме на непозната територия. Пандемията на COVID-19 означава, че светът е изправен пред заплаха на множество фронтове. Секторът „Пътувания и туризъм“ (Travel & Tourism) е застрашен и смятаме, че 50 милиона работни места в световен мащаб са изложени на риск. Казано накратко, туризма се бори за оцеляване.

Пътуването е гръбнакът на икономиките по целия свят. Той носи валута и вътрешни инвестиции, създава работни места и стимулира всеки сектор. Данните от WTTC показват, че Travel & Tourism допринася за 10.4% от глобалния БВП и 320 милиона работни места. Той е отговорен за създаването на едно от пет нови работни места и осем последователни години изпреварва ръста на световната икономика. Без пътувания и туризъм икономиките по света са изправени пред екзистенциална заплаха. За да се противопостави на това, WTTC, който представлява глобалния частен сектор за пътувания и туризъм, призовава правителствата на всички държави да предприемат незабавни действия. Не скоро. Не след няколко седмици. СЕГА. Всяко забавяне ще се изразява в милиони изгубени работни места и почти неизчислими щети по целия свят.

wttc jobs impact infographic Изявление на Световния съвет по туризъм (WTTC)

Сега е моментът за предприемане на действия. Предлагаме три жизненоважни мерки, които ще защитят оцеляването на милионите хора, които разчитат на Travel & Tourism за прехраната и благополучието си през бурните седмици и месеци напред: Първо, трябва да се предостави финансова помощ за доходите на милионите работници в сектора, изправени пред сериозни икономически затруднения. Второ, правителствата трябва да отпускат жизненоважни, безлихвени заеми на глобалните компании в туризма, както и милионите малки и средни предприятия като стимул, за да не се сринат. Трето, всички държавни данъци, такси и финансови искания за туристическия сектор трябва да бъдат отменени незабавно, поне през следващите 12 месеца.

Ние призоваваме света да предприеме спешни и незабавни действия, за да предотврати превръщането на глобалната здравна криза в световна икономическа катастрофа. Да не правиш нищо не е вариант. Ние настояваме всяко правителство да предприеме драстични и решителни действия за запазване на сектора Пътувания и туризъм, от който зависят над 320 милиона души и техните семейства.

Искрено Ваша, Глория Гевара, президент и изпълнителен директор, WTTC

Източник: WTTC

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.