fbpx

Изследване на Световния съвет по туризъм показа 50% увеличение на работните места изложени на риск

До 75 милиона работни места са изложени на непосредствен риск в туристическата индустрия,  поради пандемията на коронавирус, според Световния съвет за туризъм (WTTC).

Тревожната цифра, базирана на проучвания на WTTC, показва загуба на БВП на туризма за световната икономика до 2,1 трилиона щатски долара през 2020 г.

Последните изследвания на WTTC показват 50% увеличение на рисковите работни места в туризма.

Последната прогноза за 50% увеличение на рисковите работни места за по-малко от две седмици, представлява значителна и тревожна тенденция, като всеки ден в сектора туризъм се губят милиони работни места, дължащи се на бързия ефект на пандемия на коронавирус.

xxl 153113351 1 Изследване на Световния съвет по туризъм показа 50% увеличение на работните места изложени на риск

Анализът на WTTC, който представлява глобалния частен сектор за пътувания и туризъм, също разкрива и дълбочината на кризата за отделните региони. Азиатско-тихоокеанският регион се очаква да бъде най-силно засегнат с до 49 милиона работни места в риск, което представлява загуба от близо 800 милиарда щатски долара за БВП на туризма. Последните данни сочат също, че в Европа са застрашени до 10 милиона работни места , което е общо загуба от близо 552 милиарда долара.

Глория Гевара, президент и изпълнителен директор на WTTC, заяви: „Броят на работните места, които сега са изложени на риск глобално в сектор туризъм е зашеметяващ, близо 75 милиона, което създава реална и дълбока тревога за милиони семейства по целия свят.“

“Тази смразяваща нова цифра също представлява и колективното забавяне от много правителства по света да реагират достатъчно бързо, за да се притекат на помощ на сектор, който е гръбнакът на световната икономика.”

“Ако не бъдат предприети спешни действия в рамките на следващите няколко дни, секторът е изправен пред икономически крах. Призоваваме всички, които са на управленски позиции, да помогнат и подкрепят бизнеса, който е движеща сила на световната икономика“, завърши Гевара.

Германия се определя като най-засегнатата страна в Европа с почти 1,6 милиона работни места в риск, следвана от Русия с приблизително 1,1 милиона потенциални загуби на работни места. Италия и Обединеното кралство са трети като най-силно засегнати, като се очаква двете страни да загубят до един милион работни места в сектора Пътувания и туризъм.

Туризмът допринася за 10.4% от глобалния БВП, пряко е отговорен за създаването на едно на десет от световните работни места, а за осем последователни години изпревари ръста на световната икономика.

Източник: WTTC

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]