fbpx

Израел включи България в зеления списък, нови правила за влизане във Франция

От вчера (20-ти август), България е включена в списъка на Израел с така наречените „зелени страни“, което означава, че при влизане в страната българските граждани следва да представят два документа – разрешение за качване в самолета и разрешение за влизане в Израел.

Разрешението за качване в самолета се попълва онлайн, като то трябва да бъде заверено от израелските посолства или консулства, акредитирани в „зелените страни“, да бъде разпечатано и да бъде представено на израелските гранични власти при пристигането в страната.

Чужди граждани, които са получили и притежават разрешение за качване в самолета и разрешение за влизане в Израел и летят от „зелени страни“, няма да бъдат задължени да бъдат в изолация след пристигането си в страната. Те няма да бъдат поставяни в изолация и когато пристигат с полет с прекачване в „червени страни“, ако при престоя си в тях не са напускали транзитната зона на летищата.

Припомняме, че България започва да приема израелски туристи, като първия полет от Тел Авив до летище Бургас ще се осъществи на 23 август с гръцката авиокомпания Blue Bird Airways. Още същият ден и самолет на българските авиолинии Bulgaria air също ще изпълни полет от израелския град до Бургас. Полетите до Варна пък вече стартираха.

Междувременно съгласно информация на Министерство на външните работи на Франция, във връзка с ограничаване на пандемията от COVID-19, българските граждани, влизащи на френска територия, подлежат на задължителен PCR-тест, който следва да бъде извършен при пристигане на летището, след слизане от борда на самолета.

Източник: www.mfa.bg

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]