fbpx

Изпълнителният директор на Hilton с прогноза за компанията и туризма

Коронавирусът осакатява световната туристическа индустрия, но човешкото поведение при възстановяване е склонно по-бързо да отстъпи пред хотелите, отколкото пред авиокомпаниите, според изпълнителния директор на Hilton.

Директорът на Hilton Кристофър Насета, подобно на много мениджъри на хотели и анализатори, предвижда, че местните пътувания ще се възстановят първи след края на пандемията. Но Hilton няма да се нуждае от авиокомпаниите, за да може хотелската компания да започне своето възстановяване. „Мисля, че авиокомпаниите изостават много назад. Ще покажем възстановяване с по-бързи темпове, защото можем да удовлетворим вида търсене, който авиокомпаниите не могат“, каза Насета.

Генерално туристическата индустрия очаква ваканциите да се върнат първи, последвани от бизнес пътувания и групови резервации, като конференциите и конгресите да станат последни. Докато анализаторите критикуваха в миналото световни марки като Hilton и Marriott, че имат твърде много бранда “под шапката си”, Насета рекламира обхвата на марката на Hilton като полза, за да улови първата вълна от пътници, които няма да разчитат на самолет, който да ги заведе на своя първа ваканция след пандемия.

“Имаме голямо портфолио и множество различни бранда за всеки вкус “, каза Насета. „Имаме хиляди хотели в САЩ, почти 4 000 и те са добре развити за вътрешен туризъм“.

Пътуването с кола или автобус ще помогне на хиляди места за настаняване в Hilton да започнат пътя си към възстановяване, но е необходимо и известно ниво на авиокомпаниите, за да върнат компанията до нивата от 2019 г. Може да отнеме още две или три години, за да се достигне този връх, каза Насета.

Hilton отчете приходи за първото тримесечие изцяло в съответствие с очакванията на анализаторите. Приходите на стая, или RevPAR, намаляха с близо 23 процента, а нетният доход е 18 милиона долара за първото тримесечие. Преди Hilton Hotels да започне да вижда подобрение, ще трябва да преодолеят първата половина на 2020 година. “Смятам, че второто тримесечие ще бъде много лошо, но мисля, че след като света се отвори ще започне възстановяване, може би през третото и четвъртото тримесечие”, каза Насета.

Hilton все още е позициониран за по-нататъшен растеж извън пандемията. Развитието на нови проекти на компанията нарасна с 29 500 стаи, или 9 процента, през първото тримесечие, до общо 405 000 стаи в разработка.

Докато епидемията от коронавирус временно е спряла развитието, изпълнителният екип на Hilton не очаква закъсненията да се превърнат в нещо постоянно. „Около една трета от хотелите, които имахме в строеж бяха спрени, но половината от тях вече са обратно в режим на строене“, каза главният финансов директор на Hilton Кевин Джейкъбс.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]