fbpx

Изпълнителният директор на Accor за безпрецедентните последствия през първата половина на 2020 г.

Френската хотелска верига Accor обяви резултатите от първата половина на 2020 г., които са почти шокиращо отражение на въздействието на Covid-19 върху хотелите и индустрията на гостоприемството по целия свят.

Мащабът и обхватът на Accor позволяват да видим глобалната картина на кризата, представяйки финансови цифри, подчертаващи как Covid-19 е ударил баланса им. Първата половина на 2019 г. показва печалба от 141 милиона евро, през същия период на 2020 г. е настъпила загуба в размер на 1,5 милиарда евро.

Себастиен Базин, председател и главен изпълнителен директор на Accor, заяви: „Шокът, който нашата индустрия преживява, е едновременно яростен и безпрецедентен. На този фон успяхме да ограничим въздействието на кризата върху представянето ни, като предприемеме незабавни стъпки за защита на ресурсите си благодарение на трансформацията на компанията през последните години и нашата стабилна финансова структура. Пикът на кризата несъмнено е зад нас, но възстановяването ще бъде постепенно. Accor трябва да стане по-прост, по-строен, по-гъвкав. Тези инициативи ще ни дадат възможност да разширим нашето лидерство, да направим процеса на вземане на решения по-ефективен и да засилим нашето възстановяване. Те ще бъдат изпълнени с прозрачност и честност и в дух, верен на нашите ценности за солидарност и ангажираност.”

accor reports violent and unprecedented impact on first half 2020 finances Изпълнителният директор на Accor за безпрецедентните последствия през първата половина на 2020 г.

RevPAR (Приходи от налична стая) е спаднал с 59,3% през първата половина на 2020 г. Този забележим спад отразява драматичното влошаване на бизнеса, свързано с разпространението на вируса Covid-19 по целия свят, както и мерките за блокиране и затварянето на границите, прилагани от правителствата.

Въпреки това наблюдаваме признаци на възстановяване във всички региони, след особено тежък период през април и май, първо в Азиатско-Тихоокеанския регион (RevPAR спад от 77,4% през Q2), преди постепенно да се разпространи в други региони, особено в Европа (RevPAR надолу 90,6 % в Q2).

През първото полугодие Accor отвори 86 хотела, т.е. 12 000 стаи, илюстрирайки привлекателността на бранда към собствениците на хотели. В края на юни 2020 г. Accor Group разполага с портфолио от 747 805 стаи (5 099 хотела) и проекти за 206 000 стаи (1 197 хотела), от които 75% на развиващите се пазари. Към 3 август 2020 г. 81% от хотелите в групата бяха отворени, т.е. повече от 4000 единици.

Източник: hospitalityandcateringnews.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]