fbpx

Изненадващо: Директорът на TUI Group напуска след 10 години начело на компанията

Изпълнителният директор на TUI Group Фриц Юсен напуска най-голямата туристическа група в Европа след 10 години начело на компанията. От TUI Group разкриха, че главният изпълнителен директор е „упражнил правото си да подаде оставка“ от поста си като член на изпълнителния съвет.

Главният финансов директор Себастиан Ебел ще заеме поста главен изпълнителен директор. Ебел пък от своя страна ще бъде наследен от Матиас Киеп, в момента директор на групата, контролиращ корпоративните финанси и връзките с инвеститорите. И двете позиции ще влязат в сила от 1 октомври.

Юсен коментира решението си: „Когато пандемията през пролетта на 2020 г. ни отне на практика бизнеса за една нощ, цялото ни внимание беше фокусирано върху една цел: спасяването на TUI. Незабавното управление на кризи, което имаше за цел да гарантира продължаващото оцеляване на групата, вече е завършено. Имаме високо ниво на ликвидност, вече не използваме държавни кредитни линии и оперативният бизнес се завръща. Както беше обявено, очакваме силен туристически сезон, който трябва да достигне почти до нивата на 2019 г. Под новото ръководство TUI сега започва следващата глава, а именно завръщане към печеливш растеж – разбира се съчетано със задачи останали от кризата: намаляване на дълга, укрепване на баланса и по-нататъшна трансформация на TUI.”

Радвам се, че Себастиан Ебел, новия изпълнителен директор, с когото имахме дълги и доверчиви работни отношения, ще поеме поста. TUI Group е в много добри ръце с него. Себастиан Ебел ще върне най-голямата туристическа група в Европа по пътя на растежа.

Председателят на надзорния съвет на TUI Дитер Зетше коментира: „Кризата, която застрашава нашата жизнеспособност, е овладяна. Сега навлизаме в следващата фаза. Себастиан Ебел ще бъде новият главен изпълнителен директор на TUI. Той е отличен избор за ново начало след Covid кризата. Като член на изпълнителния съвет, Себастиан Ебел е отговорен за стратегическите области на растеж на хотели, круизи и дейности в продължение на много години и ги развива в най-печелившите сегменти на групата.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]