fbpx

Изложението Интурмаркет в Москва стартира, България сред участниците

Международното изложение Интурмаркет, фокусирано върху развитието на вътрешния туризъм бе открито вчера в московския Експоцентър на Красная Пресня, като то се провежда в столицата за шестнадесети път.

„Радвам се да приветствам всички на изложението Интурмаркет. Миналата година на практика скочихме на заминаващ влак, защото изложението беше почти последното офлайн събитие в Москва. Беше ясно, че годината ще бъде трудна, но ние си обещахме, че браншът ще издържи и държавата ще направи всичко възможно туризмът да излезе с най-малки загуби. Кризата се превърна в нов прозорец за възможности за индустрията на хотелиерството. И ние се справихме с него”, каза шефът на Ростуризъм (еквивалент на министерство на туризма), Зарина Догузова на церемонията по откриването.

Според нея туризмът е много важен за социално-икономическия живот на страната. „Ние сме много оптимистично настроени за бъдещето, но имаме още много работа. Тази година туризмът най-накрая ще има свой национален проект, в който ще изградим система от мерки за подкрепа. Искам да пожелая на всички късмет, успех и същият сплотен екип да продължи да развива туризма както за нашите граждани, така и за чуждестранни гости. За да искат да пътуват из Русия и да се връщат тук отново и отново”, подчерта Догузова.

На свой ред първият заместник-председател на Съвета на федерацията Андрей Яцкин добави, че развитието на туризма е основна световна тенденция. „Вътрешният туризъм е не само мощен лост за социално-икономическото развитие на регионите, но и подкрепа за бизнеса. Русия има неизчерпаем ресурс за туризъм, нека й дадем възможност да го отвори чрез инфраструктура. И правителството, и законодателната власт са готови да развиват туристическата инфраструктура заедно с бизнеса“, каза той на церемонията по откриването.

Генералният партньор на Интурмаркет е туроператорът TUI Русия, а Хакасия стана партньорски регион за първи път тази година. Както отбеляза вицепремиерът на Република Хакасия, Ирина Волнова, участието в изложбата е уникална възможност да покаже на всички туристическия потенциал на републиката.

Туристическото изложение прие и страни, популярни сред руските туристи – Турция (партньор на изложението), Беларус, България, Молдова, Китай, Холандия, Норвегия, Германия, Доминиканската република, Обединените арабски емирства и други. Сред тях са както представители на популярни хотелски вериги, така и туроператори.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.