fbpx

ITB: Прогнози за сезон 2021 на най-големите немски туроператори

Водещи туроператори в Германия се готвят да летят до Майорка веднага след Великден, тъй като клиентите се оказват готови да платят допълнително, за да резервират почивки с гъвкави възможности за анулиране.

Испанският ваканционен остров има ниско ниво на заразени с COVID-19 (под 50 на 100 000 души) и регионалните министри от Балеарски острови заявиха в уебинар на ITB Now, че те се стремят да отворят постепенно Майорка за международен туризъм със строги мерки за здраве и безопасност. Туристическата индустрия се надява германското правителство да отговори, като отмени предупреждението за пътуване за острова през следващите седмици. Понастоящем TUI, DER Touristik, FTI и Alltours се подготвят да изпратят клиенти на Майорка за Великденски празници в кратки срокове.

Говорейки за ITB Now, изпълнителният директор на TUI Германия, Марек Андришак заяви, че очаква предупреждението за Майорка да отпадне през следващите няколко дни. За други дестинации Андришак каза, че TUI планира да започне полети до Крит, Родос, Кос и Мадейра в средата на април, последвани от полети в Турция най-късно в началото на май.

Паралелно с това TUI очаква тенденцията към вътрешните пътувания и почивки да продължи и тази година и се надява да предложи почивки в много дестинации в Германия. По отношение на текущите резервации Испания е най-популярната чуждестранна дестинация на TUI, следвана от Гърция, Турция и Италия. С относително ниски нива на ваксинация в Германия, Андришак очаква почиващите да бъдат задължени да правят Covid-19 тестове, преди да пътуват в чужбина тази година. “Бързите тестове и ваксините скоро ще ни върнат отново свободата на пътуване”, заяви той.

Подобна е картината и в DER Touristik, който отчете нарастващи резервации през последните няколко седмици, включително „процъфтяващо“ търсене на почивки в Германия и най-силно търсене за Турция, Гърция и Майорка сред чуждестранните дестинации.

„Наред с Турция, Гърция и Турция, Майорка в момента е една от най-популярните летни дестинации“, каза главният продуктов директор на DER Touristik, Свен Шикарски. “Поради добрата пандемична тенденция очакваме тази дестинация да се отвори скоро. Това ще увеличи търсенето, включително за резервации в последния момент.” Инго Бурместър, изпълнителен директор на DER Touristik Central Europe, коментира: “Убеден съм, че 2021 г. ще бъде година на резервации и решения в последния момент.”

Alltours също са оптимисти по отношение на перспективите за Майорка, където традиционно има големи обеми от резервации. „Очакваме предупреждението за пътуване за Майорка да бъде отменено през следващите няколко дни и сме решили да реагираме бързо“, каза собственикът Вили Верхувен.

FTI също разширява портфолиото си от хотели на Майорка и са готови за рестарт на пътуванията. „Веднага щом ситуацията позволи, очакваме голямо търсене за това лято и голям наваксващ ефект за пътуване до любимия ваканционен остров на немците“, каза Мануел Моралес, ръководител на FTI Group за дестинация Испания. Като цяло третият по големина туроператор в Германия заяви, че “не е отписал” великденските празници и има капацитет, готов за ваканции в Германия, Майорка, Канарските острови, Дубай и Малдивите. Понастоящем търсенето е най-силно за Германия, Гърция и Дубай, с нарастващо търсене на Канарите и Турция.

Междувременно всички големи германски туроператори казват, че клиентите очевидно предпочитат да залагат на безопасността в момента и резервират „гъвкави тарифи“, съчетаващи пакетни почивки с гъвкави възможности за анулиране срещу допълнително заплащане. Шефът на TUI Германия, Марек Андришак заяви че 80% от новите резервации са с гъвкави тарифи и каза, че не очаква много анулирани резервации 14 дни преди заминаването това лято.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]