fbpx

ITB Berlin се завръща на живо през 2021 година?

Най-голямото търговско изложение в света на туризма трябва да може да се проведе като физическо събитие през следващата година благодарение на цялостна концепция за здраве и безопасност, според шефа на ITB Берлин Дейвид Руец.

Тази година Messe Berlin беше принуден да отмени ITB само дни преди събитието, поради бързото разпространение на коронавируса в световен мащаб в началото на март. В международната туристическа индустрия имаше широко разпространена несигурност относно това дали изложението трябва да продължи по план или не. „При сегашното планиране ITB 2021 ще се проведе като събитие „лице в лице“, каза Руец.

Руец призна, че никой не може да предскаже какво ще се случи по отношение на пандемията COVID-19 до следващия март, но подчерта, че няма да има повторение на тазгодишната отмяна в последната минута. “Това беше истинска травма за мен”, каза той. Шефът на ITB каза, че вижда януари 2021 г. като дата, в която може да се каже повече за планирането, в зависимост от ситуация по това време.

Преди това Messe Berlin ще може да се учи от различни събития, планирани като хибридна комбинация от физическо присъствие и онлайн излъчване. Те включват предстоящи ITB изложения в Китай, Сингапур и Индия. За всички тези събития ще бъде разработена цялостна концепция за хигиена и безопасност, включваща социално дистанциране, проследяване и специални мерки за хранене, добави Руец. Ще бъде инсталирана система в стил “светофар” заедно с зоните за изчакване, за да се предотврати едновременното влизане на твърде много хора в залите.

Изложителите изглежда са готови да подкрепят плановете на Messe Berlin. Според Руец, 29% от изложителите, които са планирали да имат щандове тази година, вече са се регистрирали за 2021 г. Основната част от тях са дестинации и хотели. Ако пандемията се влоши отново тази есен, изложителите имат възможност да анулират безплатно до края на ноември. Няма да има увеличение на цените на щандовете за 2021 г.

Източник: fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]