fbpx

ITB Berlin се завръща на живо през 2021 година?

Най-голямото търговско изложение в света на туризма трябва да може да се проведе като физическо събитие през следващата година благодарение на цялостна концепция за здраве и безопасност, според шефа на ITB Берлин Дейвид Руец.

Тази година Messe Berlin беше принуден да отмени ITB само дни преди събитието, поради бързото разпространение на коронавируса в световен мащаб в началото на март. В международната туристическа индустрия имаше широко разпространена несигурност относно това дали изложението трябва да продължи по план или не. „При сегашното планиране ITB 2021 ще се проведе като събитие „лице в лице“, каза Руец.

Руец призна, че никой не може да предскаже какво ще се случи по отношение на пандемията COVID-19 до следващия март, но подчерта, че няма да има повторение на тазгодишната отмяна в последната минута. „Това беше истинска травма за мен“, каза той. Шефът на ITB каза, че вижда януари 2021 г. като дата, в която може да се каже повече за планирането, в зависимост от ситуация по това време.

Преди това Messe Berlin ще може да се учи от различни събития, планирани като хибридна комбинация от физическо присъствие и онлайн излъчване. Те включват предстоящи ITB изложения в Китай, Сингапур и Индия. За всички тези събития ще бъде разработена цялостна концепция за хигиена и безопасност, включваща социално дистанциране, проследяване и специални мерки за хранене, добави Руец. Ще бъде инсталирана система в стил „светофар“ заедно с зоните за изчакване, за да се предотврати едновременното влизане на твърде много хора в залите.

Изложителите изглежда са готови да подкрепят плановете на Messe Berlin. Според Руец, 29% от изложителите, които са планирали да имат щандове тази година, вече са се регистрирали за 2021 г. Основната част от тях са дестинации и хотели. Ако пандемията се влоши отново тази есен, изложителите имат възможност да анулират безплатно до края на ноември. Няма да има увеличение на цените на щандовете за 2021 г.

Източник: fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.