fbpx

Италия публикува ръководство за безопасен туризъм

Италианският съвет за туризъм (ENIT) публикува на своя уебсайт ръководства и протоколи, които имат за цел да убедят пътуващи до страната, че пътуването им е безопасно. Страната вече отвори границите си за посетители от ЕС. Вече европейските туристи не трябва да остават в карантина след влизането. Също по-рано Италия обяви готовността си да възобнови въздушната комуникация с Русия.

Публикуваните наръчници съдържат принципите на работа за всички сегменти в сектора на услугите, както и обща информация за туристите- протоколи и мерки за социално разстояние, които се прилагат в страната. В частност, подробно са описани условията на работа на колективните помещения за настаняване, ресторанти и плажове.

Например, на плажовете се препоръчва да се увеличи площта на засенчването, за да се избегне струпването през горещи часове, да се установи разстояние между шезлонгите най-малко 1,5 метра, както и да се монтират чадъри с плътност не повече от един на 10 квадратни метра. Шезлонгите и другото оборудване трябва да се дезинфекцират след всяка смяна на клиента.

Хотелите също поемат ангажимент за редовна дезинфекция и спазване на правилото за безопасно разстояние. В допълнение, спа центровете и сауните са забранени. Единствените изключения са предоставянето на услуги с предварителна резервация и със задължителна вентилация и обработка на помещенията.

Същите изисквания важат за обекти, които са отдадени под наем чрез краткосрочни наеми. На туристите настоятелно се препоръчва да носят маска във всички затворени пространства, включително градския транспорт и други места, където няма да могат да поддържат безопасно разстояние (1 метър). В повечето заведения ще се извърши дистанционно измерване на температурата на входа.

Освен това трябва да има налични средства за дезинфекция на ръцете и информация за превантивни мерки на няколко езика. За да вдъхнови пътуващите да пътуват до Италия, ENIT пусна първото си приложение Italia VR, което ще включва допълнителна информация за изкуството, историята, територията, културата, храната и виното.

Ето и пълното ръководство на Италия за възобновяване на туризма и вдъхване на увереност на бъдещите посетители- http://www.italia.it/en/useful-info/guidance-standards-for-hospitality-reopening/accommodation-and-short-stays.html

Източник: Italia.it

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]