fbpx

Италия и Дания въвеждат задължителна 14-дневна карантина за пристигащите от България

Италианското и датското посолство ни уведоми с нота, че и двете страни въвеждат задължителна 14-дневна карантина за всички пътници, пристигащи от България.

“Информираме ви, че от 00:01 ч. на 25.07.2020 г. се въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пътници, влизащи в Италия от Република България и от Румъния, както и за пътници, които са пребивавали или са преминавали транзитно през тези държави в рамките на последните 14 дни преди пристигането им в Италианската република. Може да се запознаете с новата заповед на италиански език на следния линк: https://www.gazzettaufficiale.it/home.”

Това съобщи днес на сайта си Министерството на външните работи. Италия стана поредната европейска страна, която налага задължителна карантина за пътници, идващи от България.

Междувременно считано от 23 юли 2020 г. от 16.00 ч., датските власти също въведоха нови ограничителни мерки за пътуващите от Република България към Кралство Дания. Всички пристигащи от България ще бъдат посъветвани да останат по домовете си в продължение на 14 дни. Лицата, пристигащи от България, няма да бъдат допускани на територията на Дания,  освен ако нямат „уважителна“ причина: роднинска връзка, работа, следване и бизнес пътувания. 

Датските туристи бяха сред основните целеви групи в най-големия български морски курорт Слънчев бряг. За съжаление през настоящият сезон няма нито един туроператор, който да кара скандинавски туристи по българското Черноморие

Източник: www.mfa.bg

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]