fbpx

Испания затвори всичките си хотели

Испанското правителство в четвъртък разпореди затварянето на всички хотели в страната след скок в случаите на коронавирус. Правителството постанови всички хотели и други места за настаняване на туристи да бъдат затворени в рамките на седем дни, за да „гарантират ограничаването на пандемията“, което е още един удар за вече разтърсения туристически сектор.

Испания, втората най-посещавана страна в света през 2018 г., вече е затворила сухопътните си граници за всички, освен за своите граждани и жители. Местата за настаняване, които предлагат дългосрочни наеми бяха освободени от затварянето, но все пак бяха подложени на извънредно положение, наложено от правителството преди почти седмица, което забранява на хората да излизат, освен при наложителни причини.

“Ограниченията даваха много добри резултати през седмицата”, каза министърът на транспорта Хосе Луис Абалос пред репортери. Пътният трафик е спаднал до една десета от същия период на 2019 г., въздушният трафик с повече от половината, докато влаковете за средни и дълги разстояния са имали само 2% заетост, каза той и добави, че няма планове за пълно спиране въздушен трафик.

Фернандо Саймън, ръководителят на здравния център, заяви, че Испания „вероятно бавно наближава пика на случаите“. В центъра на Мадрид, хотел Ayre Gran Colon отвори врати в четвъртък, след като обзаведе стаите си с медицинско оборудване. Хотелите в Мадрид са предложили 60 000 легла на здравната служба, съобщиха властите.

Източник: Reuters

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]