fbpx

Интервю с изпълнителният директор на Wizz Air

Авиокомпаниите ще бъдат изправени пред социално дистанциране и нови хигиенни протоколи и стандарти, когато възобновят полетите си, а цените „ще бъдат изключително ниски“, предупреди изпълнителният директор на Wizz Air, Йозеф Варади.

Ръководителят на Wizz Air прогнозира “различна перспектива за здравето и безопасността” и заяви: “Индустрията ще трябва да се справи с физическото разстояние. През първите няколко месеца самолетите няма да летят при пълен капацитет.”

Той също така прогнозира, че по-младите пътници първи ще се върнат към пътуванията и предположи,че бизнес полетите ще изпитват затруднения дълго време. Мнението на Варади рязко се различава от това на Майкъл О’Лири, ръководител на Ryanair, който бе категоричен тази седмица, че нискотарифната компания няма да се върне към полетите, ако правителствата настояват за „мерки за социално дистанциране, като празни средни седалки“.

Шефът на Wizz Air продължи: „Очакваме нови хигиенни протоколи. Един от въпросите ще бъде летищната среда. Хората прекарват доста време на летището. Сигурен съм, че ще има протоколи. Ние сме в контакт с регулатори като EASA (Агенцията за авиационна безопасност на ЕС) относно това, което ще последва. Това ще означава засилване на безопасността на летищата и авиокомпаниите.“

Говорейки в интернет предаването „Седмицата на авиацията“, Варади прогнозира поетапно завръщане към летенето в началото на следващия месец. Той каза: „В момента имаме само 4 самолета, които летят. Ние използваме само 3% от капацитета си. На 1 май оперираме с около 10% от капацитета. Може би в края на май или някъде през юни ще сме на 30%.“

Той се съгласи с твърдението на директора на RyanAir тази седмица, че трафикът ще се възстанови на гърба на „много ниските цени“.

„Тарифите ще бъдат значително намалени. Ниските цени на билети ще стимулират пазара и хората да се върнат към пътуванията по-бързо. Авиокомпаниите няма се възстановяват с една и съща скорост. Някои ще се съвземат много бързо. Други ще продължат да пропадат надолу. Моето очакване е, когато пазара започне да се възстановява, Wizzair да лети на 30% от капацитета си, а до няколко месеца на 70%.”

Шефът на Wizz Air завърши: „Ще видим, че по-младите хора ще се върнат първи, а възрастните впоследствие – първо ще се възстановят летните почивки и ваканцииа, а бизнес пътуванията последни. Ние летим с най-младата клиентска база в Европа и бизнес пътуванията не са наш приоритет.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]