fbpx

Интервю с директора на “Интурист”: Спестихме добри финанси и ще бъдем спокойни до 2021 г.

Генералният директор на туроператора “Интурист” Виктор Тополкараев на пресконференция от 7 юли коментира състоянието на компанията. „Видяхме рисковете във времето, успяхме да се прегрупираме както в организацията на процесите, така и в продукта, което даде възможност да се създаде добра„ въздушна възглавница“, която ни позволява да гледаме в бъдещето с увереност и да живеем спокойно дори до следващия летен сезон”, каза той.

„Първото нещо, което направихме, след като разбрахме през декември и януари, че светът е затъмнен от историята с вируса, бе да спрем да увеличаваме летни обеми.” – обясни ръководителят на туроператора.

„Спестихме много финансови ресурси, които в противен случай щяха да бъдат хвърлени практически никъде. Освен това беше приложен компетентен подход към продуктовата оферта, благодарение на който сега активно отваряме туризма в регионите.“

Отговаряйки на въпроса на кореспондента на TourDom.ru, Виктор Тополкараев обясни, че в момента „целият скелет на екипа продължава да работи и да получава заплати“. „Независимо от кризата или пандемията, средното текучество на персонал в здрава компания е 10-15% годишно и днес ние сме в тези граници“, каза той.

„Ние много добре знаем, че професионалистите са в основата на туристическия бизнес, а туроператорите и туристическите агенти се основават на първо място на качеството на персонала,“ каза директорът на „Интурист“. „Ето защо в сегашната ситуация просто не наехме нови хора, но запазихме целия основен персонал.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]