fbpx

Интервю с директора на „Интурист“: Спестихме добри финанси и ще бъдем спокойни до 2021 г.

Генералният директор на туроператора „Интурист“ Виктор Тополкараев на пресконференция от 7 юли коментира състоянието на компанията. „Видяхме рисковете във времето, успяхме да се прегрупираме както в организацията на процесите, така и в продукта, което даде възможност да се създаде добра„ въздушна възглавница“, която ни позволява да гледаме в бъдещето с увереност и да живеем спокойно дори до следващия летен сезон“, каза той.

„Първото нещо, което направихме, след като разбрахме през декември и януари, че светът е затъмнен от историята с вируса, бе да спрем да увеличаваме летни обеми.“ – обясни ръководителят на туроператора.

„Спестихме много финансови ресурси, които в противен случай щяха да бъдат хвърлени практически никъде. Освен това беше приложен компетентен подход към продуктовата оферта, благодарение на който сега активно отваряме туризма в регионите.“

Отговаряйки на въпроса на кореспондента на TourDom.ru, Виктор Тополкараев обясни, че в момента „целият скелет на екипа продължава да работи и да получава заплати“. „Независимо от кризата или пандемията, средното текучество на персонал в здрава компания е 10-15% годишно и днес ние сме в тези граници“, каза той.

„Ние много добре знаем, че професионалистите са в основата на туристическия бизнес, а туроператорите и туристическите агенти се основават на първо място на качеството на персонала,“ каза директорът на „Интурист“. „Ето защо в сегашната ситуация просто не наехме нови хора, но запазихме целия основен персонал.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.