fbpx

Интервю с директор развитие на бизнеса на RIU Hotels: Разработихме най-добрите протоколи за безопасност

Пътуванията ще изглеждат по-различно и през 2021 година хората ще продължат да търсят компании, които имат актуализирани протоколи за здраве и безопасност. RIU Hotels & Resorts не само винаги са прилагали професионални здравни и хигиенни мерки, но компанията е подобрила тези протоколи по време на пандемията COVID-19.

Хюго Агилера, директор маркетинг и развитие на бизнеса, RIU Hotels & Resorts, говори пред TravelPulse относно последните актуализации на компанията.

-С какви специфични протоколи за COVID-19 разполагат RIU Hotels & Resorts, за да гарантират безопасността на гостите и персонала?

-В началото на пандемията разработихме обширна програма за защита срещу COVID с Preverisk Group, международен лидер в областта на здравето, безопасността, одита и обучението в туризма. За да споменем няколко, правилните социални дистанционни, хигиенни и екологични практики, като почистване и дезинфекция, се прилагат във всички вътрешни и външни секции на всички наши хотелски комплекси. Освен това RIU Hotels & Resorts предлага повече от 20 000 часа обучение за превенция на COVID-19 на нашите служители, за да осигури безопасност както на всички наши гости, така и на персонала. Струва си да се спомене, че далеч преди COVID-19 RIU вече имаше много високи стандарти за безопасност и хигиена, които бяха надградени след началото на пандемията.

-Как се промени храненето в ресторантите на RIU Hotels & Resorts?

-Храненето е едно от най-добрите ни кулинарни преживявания благодарение на голямото разнообразие от гастрономически възможности. Нашата основна цел продължава да гарантира това, спазвайки новите протоколи за безопасност и здраве, включително нови електронни менюта чрез нашето приложение за информация Riu Guest. Персоналът ще управлява влизането в ресторанта и ще показва клиентите на определените им маси, където столове и всякакви предмети и прибори се дезинфекцират постоянно. В допълнение към това, разписанията за закуска, обяд и вечеря бяха удължени с цел облекчаване на намаления капацитет в ресторантите.

-Какво включва безплатното тестване на COVID-19?

-В допълнение към нашите мерки за безопасност, които вече са на разположение, нашите гости вече ще могат да направят антигенен Covid-19 тест на място, преди да се върнат в САЩ, без допълнителни разходи за всички възрастни и деца. Тази услуга е достъпна във всички наши курорти в Аруба, Ямайка, Мексико и Пунта Кана и ще се предоставя от акредитирана лаборатория за медицински изследвания, която отговаря на изискванията на CDC (Център за контрол и превенция на заболяванията в САЩ). Тестовете ще бъдат извършени в рамките на 72 часа преди заминаването, както се изисква от CDC, а резултатите ще бъдат предоставени в писмен или електронен формат. Гостите трябва да се свържат с рецепция при пристигане, за да насрочат тестове за заминаване. В малко вероятния случай, ако тестът се окаже положителен, RIU Hotels & Resorts ще предостави удължаване на престоя до 10 дни без допълнителни разходи. Удълженият престой поради карантина включва всички гости от резервацията. Тази политика е валидна, докато разпоредбите на CDC относно това ново изискване не се променят.

-Защо пътуващите да избират RIU Hotels & Resorts за следващата си ваканция?

-RIU Hotels & Resorts е най-добрият вариант за всички, тъй като всички видове туристи ще намерят разнообразие с идеална оферта точно за тях, от семейства с много деца до самостоятелни туристи. Всички ще могат да резервират и пътуват с гъвкавост и страхотни оферти, като се възползват от такси за анулиране във всички хотели на RIU в Мексико, Карибите и Централна Америка. Ние също така разработихме в рамките на протоколите, максимално ниво на заетост, което съответства на всеки местен здравен орган във всички наши дестинации.

Припомняме, че преди месец собственика на RIU, Луис Риу говори за настоящата ситуация в испанската верига и плановете за развитие. Риу акцентира, че въпреки кризата и многото затворени хотели, компанията продължава по план с проектите и строежите на нови комплекси. В разгара на пандемията през 2020 година борда на директорите на RIU взеха тежкото решение да затворят всички свои хотели по света. Към днешна дата половината от хотелите с марка RIU вече оперират.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]