fbpx

Иновативно: Летището в Хонконг въведе машина за дезинфекция и почистващи роботи

В стремежа си да предотврати по-нататъшното разпространение на коронавирус, международното летище в Хонконг тества нова машина, която ефективно ще дезинфекцира пътниците от главата до петите.

Машината CLeanTech действа като дезинфектант за цялото тяло, убивайки бактериите по телата и дрехите на хората. Почистването, което отнема 40 секунди, използва антимикробно покритие на вътрешната повърхност на машината, както и дезинфекциращ спрей за „моментална дезинфекция“, според съобщение на летището.

Машината се поддържа при „отрицателно налягане, за да се предотврати кръстосано замърсяване между външната и вътрешната среда.“ Всеки, който стъпи вътре, преминава и през проверка на температурата.

image1234 Иновативно: Летището в Хонконг въведе машина за дезинфекция и почистващи роботи
Снимка: Airport Authority Hong Kong

В момента машината се използва от служителите на летището, които специално се занимават с проблемите на общественото здраве за пристигащите пътници там. „Безопасността и благополучието на персонала и пътниците на летището винаги са нашият първи приоритет“, казва в изявление Стивън Ю, заместник-директор на летище Hong Kong. „Въпреки че въздушният трафик е повлиян от пандемията, ние полагаме усилия да гарантираме, че летището е безопасна среда за всички потребители. Ще продължим да търсим нови мерки за подобряване на работата по почистване и дезинфекция.“

hkia intelligent sterilization robot hongkongairport 040520 1120 1 Иновативно: Летището в Хонконг въведе машина за дезинфекция и почистващи роботи
Снимка: Airport Authority Hong Kong

Повече от 1000 потвърдени случая на COVID-19 са регистрирани в Хонконг, според университета Джон Хопкинс, който следи разпространението на вируса. В допълнение към машината за дезинфекция на цялото тяло, летището в Хонконг въведе други мерки за почистване, за да гарантира безопасността на пътниците. От летището заявиха, че разработват невидимо антимикробно покритие, разпръснато във всички пътнически места, включително повърхности, които са най-често докосвани.

image123 1 Иновативно: Летището в Хонконг въведе машина за дезинфекция и почистващи роботи
Снимка: Airport Authority Hong Kong

А почистващите роботи, оборудвани с ултравиолетова светлина и стерилизатори за въздух, са разположени във всички обществени зони. Според представители на летището роботите могат да стерилизират до 99,99 процента от бактериите във въздуха и на повърхностите за 10 минути. Усилията за почистване идват в резултата на това, че пътуванията със самолет са силно възпрепятствани от разпространението на коронавируса и ще са необходими промени, за да се уверят пътниците, които летят,че е безопасно.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.