fbpx

Иновативно: Летището в Хонконг въведе машина за дезинфекция и почистващи роботи

В стремежа си да предотврати по-нататъшното разпространение на коронавирус, международното летище в Хонконг тества нова машина, която ефективно ще дезинфекцира пътниците от главата до петите.

Машината CLeanTech действа като дезинфектант за цялото тяло, убивайки бактериите по телата и дрехите на хората. Почистването, което отнема 40 секунди, използва антимикробно покритие на вътрешната повърхност на машината, както и дезинфекциращ спрей за „моментална дезинфекция“, според съобщение на летището.

Машината се поддържа при „отрицателно налягане, за да се предотврати кръстосано замърсяване между външната и вътрешната среда.“ Всеки, който стъпи вътре, преминава и през проверка на температурата.

image1234 Иновативно: Летището в Хонконг въведе машина за дезинфекция и почистващи роботи
Снимка: Airport Authority Hong Kong

В момента машината се използва от служителите на летището, които специално се занимават с проблемите на общественото здраве за пристигащите пътници там. „Безопасността и благополучието на персонала и пътниците на летището винаги са нашият първи приоритет“, казва в изявление Стивън Ю, заместник-директор на летище Hong Kong. „Въпреки че въздушният трафик е повлиян от пандемията, ние полагаме усилия да гарантираме, че летището е безопасна среда за всички потребители. Ще продължим да търсим нови мерки за подобряване на работата по почистване и дезинфекция.”

hkia intelligent sterilization robot hongkongairport 040520 1120 1 Иновативно: Летището в Хонконг въведе машина за дезинфекция и почистващи роботи
Снимка: Airport Authority Hong Kong

Повече от 1000 потвърдени случая на COVID-19 са регистрирани в Хонконг, според университета Джон Хопкинс, който следи разпространението на вируса. В допълнение към машината за дезинфекция на цялото тяло, летището в Хонконг въведе други мерки за почистване, за да гарантира безопасността на пътниците. От летището заявиха, че разработват невидимо антимикробно покритие, разпръснато във всички пътнически места, включително повърхности, които са най-често докосвани.

image123 1 Иновативно: Летището в Хонконг въведе машина за дезинфекция и почистващи роботи
Снимка: Airport Authority Hong Kong

А почистващите роботи, оборудвани с ултравиолетова светлина и стерилизатори за въздух, са разположени във всички обществени зони. Според представители на летището роботите могат да стерилизират до 99,99 процента от бактериите във въздуха и на повърхностите за 10 минути. Усилията за почистване идват в резултата на това, че пътуванията със самолет са силно възпрепятствани от разпространението на коронавируса и ще са необходими промени, за да се уверят пътниците, които летят,че е безопасно.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]