fbpx

Iberostar също обявиха,че разработват мерки и стандарти за предстоящия сезон

Iberostar Group затвърди лидерството си в отговорния туризъм, разработването на икономически политики и план за справяне с предизвикателствата в хотелиерството след кризата COVID-19. Испанската верига стана поредната в туристическия бранш, която обявява, че започва разработването на стандарти, мерки и нови политики за безопасност на гостите.

„Като международна компания за хотелиерство, хората и околната среда винаги са били приоритет за Iberostar Group“, казва заместник-председателят и изпълнителен директор Сабина Флукса. „Сблъскваме се с ново време и имаме нужда от нови решения за насърчаване на политиките на кръгова икономика в този сценарий. Само устойчивите компании, които са в състояние да се справят с тези предизвикателства, ще могат да се конкурират.“

Нов екип на Iberostar работи в координация със своя отдел за “Устойчив туризъм” (Sustainability Office) и съветва компанията за нейната дългосрочна стратегия за здраве и превенция, което добавя още един стълб към стратегията на компанията за устойчивост и политики на кръговата икономика, които вече се разработват.

Хотелската група добави и Медицински консултативен съвет (Medical Advisory Board), който включва експерти в областта на общественото здраве и безопасност в туристическия сектор. Сред експертите, които се присъединяват към консултативния съвет, са Себастиан Ротгер, основател и президент на консултантската фирма Biolinea Internacional, който ще бъде придружен от други специалисти с призната международна репутация. Тези експерти се координират с офиса за устойчивост на Iberostar, неговите основни ръководители и оперативното ръководство. Медицинският консултативен съвет са водеща организация за одит на протоколи за здраве и безопасност и разработване на конкретни мерки за гарантиране безопасността на клиентите и служителите в хотелиерството.

Новите насоки ще бъдат в съответствие с насоките, предоставени от публичните органи и здравните институции, и ще съответстват на модела за отговорен туризъм и икономическите политики, които са в основата на визията на компанията. Себастиан Ротгер има утвърдена кариера като специалист и изследовател на инфекциозни заболявания в туристическа среда и ще бъде придружаван от други известни вирусологични и епидемиологични експерти. Той е биолог и лекар и наскоро си сътрудничи със Световната здравна организация (СЗО) при подготовката на временното ръководство „Оперативни съображения за управлението на COVID-19 в сектора на настаняването“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]