fbpx

Iberostar също обявиха,че разработват мерки и стандарти за предстоящия сезон

Iberostar Group затвърди лидерството си в отговорния туризъм, разработването на икономически политики и план за справяне с предизвикателствата в хотелиерството след кризата COVID-19. Испанската верига стана поредната в туристическия бранш, която обявява, че започва разработването на стандарти, мерки и нови политики за безопасност на гостите.

„Като международна компания за хотелиерство, хората и околната среда винаги са били приоритет за Iberostar Group“, казва заместник-председателят и изпълнителен директор Сабина Флукса. „Сблъскваме се с ново време и имаме нужда от нови решения за насърчаване на политиките на кръгова икономика в този сценарий. Само устойчивите компании, които са в състояние да се справят с тези предизвикателства, ще могат да се конкурират.“

Нов екип на Iberostar работи в координация със своя отдел за “Устойчив туризъм” (Sustainability Office) и съветва компанията за нейната дългосрочна стратегия за здраве и превенция, което добавя още един стълб към стратегията на компанията за устойчивост и политики на кръговата икономика, които вече се разработват.

Хотелската група добави и Медицински консултативен съвет (Medical Advisory Board), който включва експерти в областта на общественото здраве и безопасност в туристическия сектор. Сред експертите, които се присъединяват към консултативния съвет, са Себастиан Ротгер, основател и президент на консултантската фирма Biolinea Internacional, който ще бъде придружен от други специалисти с призната международна репутация. Тези експерти се координират с офиса за устойчивост на Iberostar, неговите основни ръководители и оперативното ръководство. Медицинският консултативен съвет са водеща организация за одит на протоколи за здраве и безопасност и разработване на конкретни мерки за гарантиране безопасността на клиентите и служителите в хотелиерството.

Новите насоки ще бъдат в съответствие с насоките, предоставени от публичните органи и здравните институции, и ще съответстват на модела за отговорен туризъм и икономическите политики, които са в основата на визията на компанията. Себастиан Ротгер има утвърдена кариера като специалист и изследовател на инфекциозни заболявания в туристическа среда и ще бъде придружаван от други известни вирусологични и епидемиологични експерти. Той е биолог и лекар и наскоро си сътрудничи със Световната здравна организация (СЗО) при подготовката на временното ръководство „Оперативни съображения за управлението на COVID-19 в сектора на настаняването“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]