fbpx

Iberostar отваря свои хотели в няколко дестинации, устойчивостта е първи приоритет

Iberostar Group планира мащабно възобновяване на своите хотели в няколко дестинации, включително Испания, Черна гора, Будапеща, Гърция, Португалия и Мексико.

Испанската верига въведе повече от 300 мерки, предназначени да гарантират здравето и безопасността на гости и служители в избраните дестинации. Капацитетът на хотелите ще бъде намален, създадени са постоянна централизирана медицинска служба и нови мерки и протоколи за почистване. Новите процедури включват използването на маски, направени от рециклирани и рециклируеми материали, и мерки, които насърчават честото миене на ръце, за да се сведе до минимум използването на ръкавици.

Създаден е и медицински консултативен съвет. Хотел Iberostar Cristina в Майорка ще бъде първият отворен в “пробна фаза” този месец. Персоналът ще тества новите мерки за безопасност и хигиена, преди да посрещнат първите гости.

Изпълнителният директор на групата Сабина Флукса заяви: „Трудността се състои не в създаването на протоколи за безопасност, а в това да се прави от холистична, основана на науката гледна точка, без да навредим на напредъкът, който постигнахме в грижата за околната среда и устойчивия туризъм.”

“Гордеем се с мерките, които въведохме, по-специално защото те ни позволиха да запазим ангажимента си да бъдем компания без пластмасови продукти за еднократна употреба, доколкото позволява законодателството, и ни даде възможност да засилим политиките си за циркулация и използването на продукти с минимално въздействие върху околната среда.”, завърши Флукса, затвърждавайки силно изразената политика на Iberostar за устойчив туризъм.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]